Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας: Ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας: Τα Υπουργεία να καταβάλουν τις εισφορές στα Κέντρα Πρόληψης και οι τοπικοί φορείς να στηρίξουν


Στηρίξτε τα Κέντρα Πρόληψης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Την άμεση καταβολή των εισφορών για το 2014 ζητά από τα Υπουργεία υγείας και Εσωτερικών, για τα Κέντρα Πρόληψης, η Χιακή Συμπολιτεία καλώντας παράλληλα Δήμο και Περιφέρεια να στηρίξουν έμπρακτα το έργο τους που ειδικά σε συνθήκες κρίσης  είναι περισσότερο απαραίτητο και αναγκαίο από ποτέ.
Στην ανακοίνωση της η ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αναφέρει: «Σε μια εποχή που οι συνθήκες κρίσης εντείνουν το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, πρόβλημα υπαρκτό και έντονο και στο νησί μας, θα ήταν αυτονόητη η στήριξη των θεσμών και φορέων πρόληψης.


Αντί γι’ αυτό, το Κέντρο Πρόληψης Χίου κινδυνεύει με λουκέτο.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σήμερα απλήρωτοι εργαζόμενοι, ενώ απλήρωτες είναι και υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, καθώς και οι υποχρεώσεις για λειτουργικά και άλλα έξοδα στοιχειώδους λειτουργίας. Ήδη έχουν αρχίσει να στέλνονται έγγραφα από το ΙΚΑ, που απειλούν τους εκπροσώπους Δ.Σ. των Κέντρων Πρόληψης με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις των περιουσιών τους.

Αιτία όλων αυτών είναι η χρόνια αδιαφορία της Πολιτείας. Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας δεν έχουν καταβάλει την, προβλεπόμενη από Προγραμματικές Συμβάσεις,  εισφορά τους για το 2014, ενώ πλησιάζουμε στο τέλος του έτους.

•           Καλούμε τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών να καταβάλουν άμεσα τις εισφορές για το έτος 2014.
•           Καλούμε τους τοπικούς φορείς, Δήμο και Περιφέρεια, να στηρίξουν έμπρακτα το έργο και την λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Χίου».


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα της Χίου Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: