Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στην μεγάλη Απεργία των Χαλυβουργών

.Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα Συμπαράστασης στον Αγώνα των Χαλυβουργών

.

Οι Εργαζόμενοι και Απολυμένοι Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ανυπόταχτο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνική Χαλυβουργία».

Βλέπουμε καθαρά ότι η ιλιγγιώδης αύξηση της παραγωγής, που επιτεύχθηκε πέρυσι χάρη στην σκληρή δουλειά των χαλυβουργών, άνοιξε την όρεξη της εργοδοσίας για ακόμη μεγαλύτερο φαγοπότι. Βλέπουμε καθαρά ότι το τραπέζι στρώθηκε από τους αντεργατικούς μνημονιακούς «νόμους» των τελευταίων δύο ετών και η εργοδοσία ακούμπησε πάνω του τα μαχαίρια της 5ωρης εργασίας, της μείωσης μισθών ως 40%, της μη καταβολής υπερωριών, της κατάργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Βλέπουμε καθαρά ότι η απόλυση 34 χαλυβουργών και η απειλή απόλυσης άλλων 180 ως στόχο έχουν την τρομοκράτηση των απεργών, για να υπογράψουν τα συμβόλαια εξαθλίωσής τους.

Βλέπουμε, ακόμα πιο καθαρά, ότι οι 29 μέρες απεργίας των χαλυβουργών για το ψωμί, την τιμή, την αξιοπρέπεια, την συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη συνθέτουν την πρώτη μεγάλη μάχη του πολέμου, που έχει κηρύξει ο «εθνοσωτήριος» συνασπισμός εργοδοτών, κυβέρνησης και τρόικας ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας.

Η μάχη αυτή είναι και δική μας. Τα χαρακώματα είναι κοινά. Δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια, να ’ρθει η σειρά μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

- Στηρίζουμε με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας τους απεργούς χαλυβουργούς.

- Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων σε έμπρακτη στήριξη των απεργών.

- Καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να παρευρεθούν στην Πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στο 20ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον Ασπρόπυργο, την Τρίτη, 29 Νοέμβρη, ώρα 8.30μμ., στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Συντονιστικού μας.

- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους να καταθέσουν χρήματα προς οικονομική ενίσχυση του απεργιακού αγώνα, στον λογαριασμό «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 200/623301-52».

Ο αγώνας των χαλυβουργών θεριεύει τις ελπίδες μας, μες στους χτυπημένους χώρους δουλειάς μας, μες στα φτωχότερα σπίτια μας, μες στις ανήσυχες γειτονιές μας, μες στις φωνές μας που ενώνονται σε μια κραυγή αντίστασης. Η νικηφόρα έκβαση της απεργίας μάς αφορά όλους.

Είμαστε όλοι Χαλυβουργοί!

.

Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων

Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων

syntonistiko03sep@gmail.com

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: