Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κοινή Ανακοίνωση Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ για την 48ωρη Απεργία

.


- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 18ΑΝΩ
.
04/11/2012
.
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6ης & 7ης ΝΟΕΜΒΡΗ
 .
Ζούμε κρίσιμες μέρες. Ένας στους τέσσερεις ανηλίκους και ένας στους τέσσερεις υπερήλικες κατοίκους της χώρας ακροβατούν στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία του 2010. Από τότε έως σήμερα δεν μπορεί παρά να προστίθενται μαζικά και άλλοι στις λίστες της κοινωνικής προγραφής, αφού οι πιέσεις προς την πλειοψηφία της κοινωνίας για χάρη της αδιάκοπης καλοπέρασης μιας μειοψηφίας είναι ατέλειωτες.
.
Κρίσιμες μέρες, με μαθητές να διανύουν με τα πόδια τα χιλιόμετρα, που τους χωρίζουν απ’ τα χτυπημένα σπίτια τους μέχρι τα υποβαθμισμένα σχολειά τους. Με γονείς να χάνουν τις δουλειές τους και να παλεύουν με θεούς και δαίμονες, να μην απολέσουν και την αξιοπρέπεια – την δική τους και της οικογένειάς τους. Με άνεργους νέους να προσφέρουν απλήρωτοι «κοινωφελή εργασία» διάρκειας 5 μηνών ή να «καταρτίζονται» για ένα κομμάτι ψωμί σε κάθε κουταμάρα, που χρηματοδοτεί η Ε.Ε. και υλοποιούν ντόπιοι αετονύχηδες. Με συνταξιούχους να βλέπουν να κλέβουν οι τροϊκανοί τις εισφορές, που για χρόνια κατέβαλαν με τον ιδρώτα τους και να χαρατσώνεται η κατοικία τους, που πάλι με κόπους έχτισαν ή αγόρασαν. Με την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, από κοινωνικό δικαίωμα να ’χει μετατραπεί σε «ατομικό» προνόμιο. Με την πρόσβαση σε τροφή ν’ αποκτά, πια, και σταθμό ενδιάμεσο των ακριβών ραφιών και των κάδων απορριμμάτων: τον σταθμό των «ληγμένων», καθώς ο ιερός «νόμος προσφοράς-ζήτησης» δημιουργεί νέο πελατολόγιο, άρα και νέα πεδία κερδοφορίας που, αν και… σάπια, δεν πρέπει να χαθεί.  
 .
Σε τέτοιες μέρες, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ασχολείται μονάχα με το πώς θα πείσει τον λαό για την «αναγκαιότητα» του «Μνημονίου ΙΙΙ». Δεν το καταφέρνει βέβαια, γι’ αυτό προχωρά στην κατάλυση των τελευταίων απομειναριών της αστικής δημοκρατίας, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στην παραβίαση του Συντάγματος και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, στην εντατικοποίηση του αυταρχισμού, στην παραδειγματική φίμωση των φωνών αντίστασης. Στους τηλε-θεατρινισμούς και στην τρομοκράτηση της κοινωνίας, ακριβώς για να καταφέρει να την χωρέσει και να την αλέσει, στον μύλο του «Μνημονίου ΙΙΙ».
 .
Ως εργαζόμενοι σε φορείς Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, ως εργαζόμενοι δομών υπό μνημονιακή επίθεση και διάλυση, ως εργαζόμενοι πολίτες μιας χώρας προς πώληση και μιας κοινωνίας υπό κατάρρευση: θεωρούμε ότι αυτή ακριβώς η δουλειά μας, με πληθυσμούς με δριμείες ανάγκες, μας θέτει στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων για απεγκλωβισμό απ’ το κοινωνικά και ψυχικά συντριπτικό αδιέξοδο των «Μνημονίων».
.

Απεργούμε στις 6 και 7 Νοεμβρίου, συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και από κοινού διεκδικούμε:
o   Κατάργηση των Μνημονίων της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, του εργασιακού μεσαίωνα, της φτωχοποίησης και της εξάρτησης της ελληνικής κοινωνίας.
o   Ανατροπή και τιμωρία του πολιτικού προσωπικού, που εφαρμόζει ή βάζει πλάτη στις προσταγές της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., του ΔΝΤ, των τραπεζών, ακυρώνοντας τα αιτήματα, τις ανάγκες και τους πόθους της κοινωνίας.
o   Πάγια χρηματοδότηση και ισότιμη ανάπτυξη όλων των Φορέων που παρέχουν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Πρόληψης, Απεξάρτησης, Κοινωνικής Επανένταξης στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων, πεποιθήσεων.
o   Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη.
.
 .
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ «ΜΝΗΜΟΝΙΑ»!
ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: