Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ για την σύλληψη δύο μελών Θεραπευτικής Κοινότητας


02/07/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ


Στις 25/6 δύο μέλη της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, φορείς του HIV, συνελήφθησαν στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» όπου είχαν πάει για εξετάσεις. Η σύλληψή τους έγινε βάσει παλαιών ενταλμάτων για πράξεις που είχαν τελέσει ενώ ήταν ενεργοί χρήστες.

Την 1η Ιουλίου, ο Υπουργός Υγείας επαναφέρει σε ισχύ την υγειονομική διάταξη ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος και είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Πρόκειται για τη διαβόητη διάταξη, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες, λίγο πριν τις περυσινές εκλογές.


Τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι σε καμιά περίπτωση τυχαία. Μετά την ψήφιση του ν. 4139 για τα ναρκωτικά και την διεθνή αλλά και εντός συνόρων κατακραυγή για την περυσινή υπόθεση διαπόμπευσης των εκδιδόμενων γυναικών θα περίμενε κανείς, η λογική αυτό θα υπαγόρευε, μια άλλη πολιτική απέναντι στις ευάλωτες ομάδες.
Ωστόσο, το όχημα επιβολής της πολιτικής της τρόικας φαίνεται ότι προκρίθηκε. Είναι αυτό της περαιτέρω περιστολής της δημοκρατίας, της – έστω και δειλά σε πρώτη φάση – προβολής απόψεων για συνεργασίες με νεοφασιστικά μορφώματα, της εξόντωσης και εξουθένωσης των ευάλωτων ομάδων αλλά και της διάλυσης των δομών που υποστηρίζουν τις ομάδες αυτές.
Εμείς, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε αντιμέτωποι σε κάθε προσπάθεια περιστολής της δημοκρατίας και στο χώρο της υγείας και στην κοινωνία.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και διώκονται αντί να προστατευτούν και να υποστηριχθούν.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων μελών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια όλων.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

        Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γραμματέας

Θανάσης Τζιούμπας                                                                                 Τάκης Χαλδαίος        



Δεν υπάρχουν σχόλια: