Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

          

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

 

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με αγανάκτηση και θυμό όσα βιώνουν οι συνάδελφοί μας μαζί και με όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Όσα ζουν οι συνάνθρωποί μας εκεί αυτές τις μέρες, δε μας αφήνουν αδιάφορους! Άνθρωποι πνιγμένοι, περιουσίες κατεστραμμένες (σπίτια, ζώα), αλλά κι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα παραμένοντας εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς αναγκαία φάρμακα.

Τους δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, γιατί ο λαός αυτών των περιοχών που «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του» κι οι οικογένειες που παλεύουν να σταθούν όρθιες και να μαζέψουν τα κομμάτια τους, δεν πρέπει να μείνουν μόνοι!

Καταδικάζουμε επίσης τις πολιτικές όλων των ως τώρα κυβερνήσεων, που μεταθέτουν τα πάντα στην «ατομική ευθύνη» και βολεύονται με το επιχείρημα «ήταν η κακιά η ώρα», «φταίει η κλιματική αλλαγή», «είχαμε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα». Ωστόσο, η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ο λαός στη Θεσσαλία, όπως έγινε και στις άλλες περιοχές, πνίγεται, καίγεται, ή καταστρέφεται, επειδή οι αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές, αντισεισμικές υποδομές θεωρούνται «μη επιλέξιμες» γιατί δε συμβάλλουν στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, και θυσιάζονται οι ζωές των πολλών για να στηριχτούν τα κέρδη των λίγων.

Ως εδώ! Οι εργαζόμενοι στην πρόληψη, δε θα δεχθούμε να γίνουμε συνένοχοι στη λογική που θεωρεί κανονικότητα το Μάτι και τα Τέμπη, το ναυάγιο στην Πύλο, τις φωτιές στη Ρόδο, τον Έβρο, κι όχι μόνο, την Θεσσαλία και τους καταπέλτες των πλοίων, αλλά και τόσα άλλα πολλά.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ!!

Καλούμε τέλος, τους συναδέλφους, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που παίρνουν τα Εργατικά Κέντρα στις διάφορες περιοχές της χώρας, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές!


Το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: