Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΙΑ 1 (ΤΑ ΝΕΑ)

Ο συνταξιούχος συνάδελφος Ν. Τσιλιχρήστος (άραγε θα υπάρξει επόμενος συνταξιούχος από τα Κ.Π.;) έγραψε αυτή τη καυστικότατη επιστολή στα "ΝΕΑ" που δημοσιεύτηκε.
Συνάδελφοι βομβαρίστε με επιστολές τα ΜΜΕ .
Βάλτε το ύφος του ο καθένας και συναίσθημα για να γίνουν ζωντανές.
Να μη περάσει η μουγκαμάρα...
Ας δούμε τι γράφει ο Νικόλας:
"Πάφα, πούφα το πρόβατο
Αγαπητή Φοίβη Έχουμε πνιγεί από το τσουνάμι των σκανδάλων των σεμνών και ταπεινών. Έχουμε γίνει πρεζόνια, τοξικομανείς της σκανδαλολαγνείας. Κι όμως, το νέφος των σκανδάλων κρύβει τα χειρότερα. Όπως, για παράδειγμα, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Αντί για νοσοκομειακό προσωπικό, λόγου χάριν, προσλαμβάνουν... ταβλαδόρους αγροφύλακες. Ένα άλλο παράδειγμα: μόλις ανέλαβε υπουργός Υγείας ο κ. Αβραμόπουλος, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να παραιτήσει έναν ικανό και έντιμο πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών). Αποτέλεσμα; Ακούσατε να ασχολείται έκτοτε κανένας στην κυβέρνηση με το πρόβλημα των ναρκωτικών; Το χειρότερο: ο ΟΚΑΝΑ του κ. Αβραμόπουλου, δεν δίνει εδώ και δύο χρόνια τα χρήματα που οφείλει στα Κέντρα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Ούτε ένα ευρώ. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Πρόκειται για ένα πολύτιμο για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών πανελλαδικό δίκτυο 70 Κέντρων, που χρειάστηκαν πολλή δουλειά και αγώνας μίας δεκαετίας για να γίνουν. Ο κ. Αβραμόπουλος τα οδηγεί στο κλείσιμο. Γιατί; «Δεν έχω λεφτά», λέει. Το ετήσιο κόστος των Κέντρων για το υπουργείο είναι ασήμαντο. Επενδύοντας 1 ευρώ στην πρόληψη κερδίζουμε τελικά 15, λένε στην Ευρώπη. Στο πρόβλημα των ναρκωτικών βρήκε να κάνει οικονομία; «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά έκπτωση σε θέματα προστασίας της ζωής και της υγείας των πολιτών», δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Καραμανλής. Δεν ακούγεται σαν να κάνει μπλακ χιούμορ; Ο κ. Σημίτης είχε σύμβουλό του για κοινωνικά ζητήματα τον Θέμελη. Ο κ. Καραμανλής τον κ. Κεφαλογιάννη- όπως ο μακαριστός τον Βαβύλη. Η Δεξιά του Κυρίου στο μεγαλείο της! Έτσι, για να μην απορούμε γιατί τα σαΐνια του κ. Καραμανλή έχουν επιλέξει τη μεθαδόνη, το νταραβέρι δηλαδή με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Γι΄ αυτό θέλουν να κλείσουν τα Κέντρα Πρόληψης. Αλλά όταν ξεσπάσει το σκάνδαλο της μεθαδόνης, δυστυχώς η ζημιά θα έχει γίνει...
Ν. Τσιλιχρήστος, Πάρος
Βλέπετε εσείς να προωθεί κανένας τον αγώνα κατά των ναρκωτικών εμπράκτως ή... ηθικώς, αγαπητέ Ν.; Εκτός αν πιστεύετε ότι με τα φορομπηχτικά μέτρα του ο Μr. Ηorsecap στρέφει τη νεολαία μακριά από τις ουσίες. Αμ με τέτοια κατάντια στην οποία μας οδηγούν, σεμνά και ταπεινά, είναι να τα κόψει κανείς; Ή να τα αρχίσει; Γι΄ αυτό δεν δίνουν δεκάρα. Για να έχουν ένα κοπάδι από μαστουρωμένα πρόβατα να χρηματοδοτούν τη λαμογιά κάθε κουμπάρου, κολλητού, «δικού τους»!"
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1402175&ct=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: