Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ “Επιλύονται τα προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης”








ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
“Επιλύονται τα προβλήματα
των Κέντρων Πρόληψης”

Την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών εξέφρασε με δηλώσεις του, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, μετά την επικοινωνία και την ενημέρωση που είχε από το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης «μετά από 5,5 χρόνια συνεχής αδιαφορίας, υποχρηματοδότησης και γενικότερης απαξίωσης των Κέντρων Πρόληψης από τη ΝΔ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται με αίσθημα ευθύνης να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα των Κέντρων, με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές και όχι και με επικοινωνιακά ευχολόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκουλάκης κάνει γνωστό πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε:
- Στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματός των εργαζόμενων στις εν λόγω δομές για δημιουργία ειδικού κωδικού χρηματοδότησης (Κ.Α.Ε. 2555) των Κέντρων στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, ώστε αυτά να χρηματοδοτούνται χωρίς «διαρροές» δημόσιου χρήματος και σύμφωνα με τα οριζόμενα από την πενταετή προγραμματική σύμβαση λειτουργίας τους.
- Στην προσαύξηση κατά 12 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης για το τρέχον έτος, σύμφωνα και με την από 30/11/09 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη της προηγούμενης διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας και του Ο.ΚΑ.ΝΑ. προς τα Κέντρα Πρόληψης.
Παράλληλα προσθέτει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει -και αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων- η διαδικασία τροποποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου δημόσιου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης με μόνιμη χρηματοδότηση και αναβαθμισμένης ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες.



Από την εφημερίδα: Χανιώτικα Νέα
http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=43341

Δεν υπάρχουν σχόλια: