Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Καταγγελίες Συναδέλφων

Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ 21/4/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τρομοκρατία της ΙΡΙΣ δεν θα περάσει
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

Με εκδικητικές απολύσεις απαντά η εταιρία ΙΡΙΣ, του Γ. Κούτα, στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων σε αυτή, να λάβουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Χθες, 20/4 απέλυσαν δια τηλεφώνου νοσηλευτή, που ζήτησε μα μάθει πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα του! Στους εργαζόμενους της ΙΡΙΣ, επιστημονικό, νοσηλευτικό προσωπικό και γενικών καθηκόντων, οφείλονται μισθοί έως και 6 μήνες. Από τον περασμένο Δεκέμβρη πάνω από 10 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ο επιχειρηματίας μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφλήσει του εργαζόμενους, παρά το ότι έχει πάρει από το υπουργείο τα χρήματα που αντιστοιχούν στους μισθούς τους!!!

Η συγκεκριμένη εταιρία, που υλοποιεί προγράμματα αποασυλοποίησης - «Ψυχαργώς», σε έλεγχο του Υπουργείου Υγείας το καλοκαίρι του 2009, βρέθηκε να έχει οικονομική «τρύπα» 600.000 ευρώ(!) και λόγω αυτής οφείλει –ως σήμερα- σε πολλούς εργαζόμενους 3 μισθούς ακόμα και από το 2008!!!
Το Υπουργείο Υγείας ανακάλεσε τον Αύγουστο του ’09 την άδεια λειτουργίας της εταιρίας ΙΡΙΣ. Μετά τις εκλογές η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (στο χώρο του οποίου φέρεται ότι πρόσκειται ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας), εξέδωσε νέα άδεια λειτουργίας στην εταιρία του Γ. Κούτα, και ξεκίνησε εκ’ νέου έλεγχο στα οικονομικά αυτής!

Φτάνει πια…

…ο εμπαιγμός. Οι εργαζόμενοι και το ΣΕΚΥΙΦ θεωρούν το υπουργείο Υγείας συνυπεύθυνο. Ο Γ. Κούτας σε όλους τους τόνους διαμηνύει ότι είναι «δικό του» το υπουργείο και δεν φοβάται τίποτα. Οι εργαζόμενοι λέμε ότι αφού η κυβέρνηση της διαφάνειας(;) τα έχει βρει με τους υπεργολάβους της ψυχικής υγείας να δώσει σήμερα τα χρήματα που μας χρωστάει και να μη μας κοροϊδεύει με στημένους ελέγχους.

… ο εξευτελισμός. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο υγείας συγκαλύπτουν ένα τεράστιο σκάνδαλο, αυτό του Γ. Κούτα, που λυμαίνεται δημόσιο χρήμα για να κάνει «κοινωνική» πολιτική, σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών!

… η συγκάλυψη. Καλούμε το υπουργείο να ελέγξει τους εταιριάρχες-επιχειρηματίες, που το παίζουν αφεντικά με ξένα χρήματα.

Διεκδικούμε:

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην εταιρία ΙΡΙΣ. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον κλάδο.

Αποκλειστικά δημόσια ψυχική υγείας και απομάκρυνση των υπεργολάβων που κερδοσκοπούν επί πολλά χρόνια στον τομέα της ψυχικής υγείας σε βάρος εργαζομένων και ασθενών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΟΣ: Ν. ΚΥΡΑΝΑ


Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μ. ΤΣΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: