Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετοχή στην Απεργία της 20 Φλεβάρη



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας:  E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β. Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072441, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr


Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με την «εθνοσωτήρια» επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ έγιναν φανερά και στους πιο δύσπιστους τα χαρακτηριστικά της περιβόητης «κυβερνητικής αδιαλλαξίας». Αδιάλλακτο το προσκλητήριο στους μεγαλοτραπεζίτες και τους αετονύχηδες «επενδυτές», για να σερβιριστούν πάνω στην καταλεκιασμένη δημοκρατία τον εθνικό πλούτο, την αξιοπρέπεια, τις ζωές μας. Άλλο τόσο αδιάλλακτο το «ξεζούμισμα» των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των μισθωτών εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών – όλων αυτών που η συγκυβέρνηση κορόιδεψε τον Ιούνη, λέγοντας ότι δεν θα έρθουν άλλα μέτρα. 

Η αδιαλλαξία τους μετατρέπει τη χώρα σε «ειδική ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη» φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης και τους κατοίκους της σε βιο-μηχανές δίχως δικαιώματα και δίχως όνειρα. Το μέχρι χτες λαμπερό σαρκίο του συστήματος λιώνει κι από κάτω προβάλλει το τέρας της εκμετάλλευσης, της βίας, του καταναγκασμού, του ατομικού συμφέροντος, του υλικού κέρδους. Και όσο εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε, τόσο θα μας καταπίνει – και καλοχωνεύοντάς μας θα θρέφει γύρω του το καινούριο είδωλό του της «τάξης και ασφάλειας».

Σήμερα οι άνεργοι είναι ουσιαστικά περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Αυτό είναι «τάξη και ασφάλεια» για τους αετονύχηδες των «επενδύσεων», που μπορούν να διαλέγουν εργαζόμενους-υποζύγια των 400 ευρώ, ζητώντας τους να τούς φτιάξουν και εικόνισμα. 

Σήμερα η «τρόϊκα εσωτερικού» συζητά και διαπραγματεύεται τη βίαιη κατάργηση και των τελευταίων οχυρών της προστασίας των εργαζομένων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χόρτασε, εργαζόμενε, από «τάξη και ασφάλεια» όταν θα σταθείς μόνος μπροστά στ’ αφεντικό που θα σου «προσφέρει» ατομική σύμβαση των 400 ευρώ «κι αν σ’ αρέσει».

Σήμερα όποιοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, ακόμα και με 1000 ευρώ χρέη στην εφορία κινδυνεύουν με κατασχέσεις και άλλα ποινικά μέτρα. «Τάξη και ασφάλεια» για τους τραπεζίτες και τους λοιπούς Σάυλοκ, που φοροδιαφεύγουν με την ησυχία τους και άνετοι αγοράζουν στους πλειστηριασμούς μπιρ παρά τις μικροπεριουσίες, που μια και δυο γενιές εργαζομένων έφτιαξαν με τον ιδρώτα της δουλειάς τους.

«Τάξη και ασφάλεια» και για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης, που και με τον προς εισαγωγή κώδικα «Περί Ναρκωτικών», αφηνόμαστε χωρίς εργασιακή ασφάλεια σε δομές θεσμικά ανοχύρωτες, ώστε με την ακραία υποχρηματοδότηση να καταργηθούν σιωπηλά, χωρίς κανείς να αναλάβει ποτέ την ευθύνη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε:

- ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
- ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ


Όλες και όλοι στην απεργία την Τέταρτη 20 Φλεβάρη


- Στην Αθήνα συγκεντρωνόμαστε μπρος στο Υπουργείο Υγείας, στις 11πμ., σε κοινό μπλοκ με τους συναδέλφους της Ψυχικής Υγείας, της Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων και της Ειδικής Αγωγής -


Δεν υπάρχουν σχόλια: