Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Εργαζομένων στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι": Όχι στην αντικατάσταση των ΒσΣ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κέντρων Πρόληψης, Παιδικών Σταθμών από "συνεταιριστικές επιχειρήσεις"




ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ;

Οι εργαζόμενοι στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 31/3/2013, λένε όχι στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας, να συσταθούν συνεταιριστικές επιχειρήσεις ως μοντέλο λειτουργίας του ΒσΣ και των άλλων προνοιακών Δομών (ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ-ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) από 1/4/2013 και μετά.

Ζητάμε, το Υπ. Εσωτερικών, ο κ. Στυλιανίδης, να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη του ως το πλέον αρμόδιο Υπουργείο και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, να δώσουν στο ΒσΣ και τους εργαζόμενούς του Νομοθετική Ρύθμιση που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού και να δρομολογηθεί η σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών, στις οποίες θα ενταχθούν οι εργαζόμενοι.

Λέμε όχι στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις που διαλύουν το κοινωνικό κράτος γιατί μεταφέρουν την ευθύνη της πολιτείας για μέριμνα στους Ιδιώτες. Δίνοντάς τους μάλιστα χρήματα (του κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων) τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την λειτουργία των δομών (και των εργαζομένων) που ήδη λειτουργούν στις Κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων!! Ζητάμε τώρα, το Υπ. Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ να δώσουν λύση!

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι παραμένουμε απλήρωτοι το λιγότερο επτά μήνες και ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Το Υπ. Εργασίας και η ΕΕΤΑΑ να σταματήσουν τα «τεχνικά» κολλήματα και τις δικαιολογίες και να πληρώσουν τους εργαζόμενους όλο το εξάμηνο, που ζούνε σε συνθήκες εξαθλίωσης!!



Αναδημοσίευση από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια: