Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία της 10/6

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι στην απεργία!

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση, εμφανιζόμενη ως εντολοδόχοι της πλουτοκρατίας, αποφάσισε να κατεβάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα για να απορρυθμίσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις συμπεριλαμβανόμενης και της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλοι διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι το μόνο που κάνουν ως προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι ότι στο τέλος κάνουν το θέλημα της πλουτοκρατίας.

Ο νέος εργασιακός νόμος συνοπτικά:

· Καταργεί το οκτάωρο

· Εισάγει την απλήρωτη εργασία

· Υποβαθμίζει το ρόλο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

· Φακελώνει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (βλ. μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων)

· Πετσοκόβει το δικαίωμα στην απεργία

· Καταργεί στην πράξη τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Συμμάχους σε αυτό βρίσκει και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές  ηγεσίες των τριτόβαθμιων οργανώσεων. Αυτούς που έκαναν τα πάντα για την υπονόμευση της οργάνωσης της απάντησης των εργαζομένων απέναντι σε ένα νόμο που θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στις ζωές των σύγχρονων δούλων της μισθωτής εργασίας.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση, που φέρνει ένα άθλιο νομοσχέδιο για να κάνει άθλιες τις ζωές μας, συμμετέχουμε όλοι στην απεργία της 10/6. Για να κάνουμε το βήμα της σταδιακής οργάνωσης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Για να μπει ένα τέλος στον άθλιο αυταρχικό κατήφορο. Για ν’ αρχίσουμε να παίρνουμε τις ζωές μας πίσω, με βήματα σταθερά και σίγουρα.

Σε πρώτη φάση ας κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να πάει στον κάλαθο των αχρήστων το υπαγορευμένο από τους μεγαλοεργοδότες  νομοσχέδιο……

Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας


Δεν υπάρχουν σχόλια: