Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Παραίτηση μέλους Δ.Σ. και αναπλήρωσή του

  Η Συνάδελφος Ιωάννα Μαρίνου , Οργανωτική Γραμματέας του Σωματείου και εκπρόσωπος του Δ.Σ. στην Επιστημονική Επιτροπή παραιτήθηκε από τις 16.6.21 για λόγους που εξηγεί στην παρακάτω δημοσιευόμενη επιστολή της. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου την ευχαριστούν για την παραγματικά άοκνη προσπάθειά της στην κατεύθυνση της υπογραφής της νέας προγραμματικής σύμβασης και τα άλλα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν για τα οποία διέθεσε χρόνο, σκέψη και ενωτική διάθεση. Την θέση της καταλαμβάνει η συνάδελφος Φιλίτσα Σίμου από το Κ.Π. Πιερίας, την οποία καλωσορίζουμε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την  αγωνιστική της στάση. 

 


Ρόδος 16/6/2021

 

                                        Επιστολή παραίτησης

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως είχα αναφέρει και κατά τη διάρκεια της Γ.Σ ,ανακοινώνω σήμερα επίσημα την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ του Σωματείου μας.

Μέχρι σήμερα ,όπως γνωρίζετε ,είχα υπηρετήσει για πολλά χρόνια το Δ.Σ του Σωματείου. Αρκετά συχνά υπήρξαν δυσκολίες ,υπήρχε αγωνία και πολύ «τρέξιμο» ,διάθεση χρόνου που δεν περίσσευε, κούραση και κυρίως αίσθημα προσωπικής ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς και στο έργο της Πρόληψης.

Για τους παραπάνω λόγους ,με μεγάλη δυσκολία πήρα στις τελευταίες εκλογές την απόφαση να είμαι ξανά υποψήφια κυρίως γιατί δεν υπήρχε και μεγάλη «διαθεσιμότητα» για νέες υποψηφιότητες, τις οποίες και υποστήριξα .

Ούτε κι αυτή τη φορά, όπως και στις προηγούμενες θητείες μου και σε καμία περίπτωση δεν «αξιοποίησα» το θεσμικό μου ρόλο και την εμπιστοσύνη όσων με ψήφιζαν ,για την εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών ή για την εξασφάλιση συμφερόντων προσωπικών ή του Κέντρου στο οποίο είμαι υπεύθυνη.

Σήμερα δυστυχώς ,μετά τα σχόλια συναδέλφων που ακούστηκαν στη Γ.Σ τα οποία αφορούσαν σε θέματα εμπιστοσύνης προς το Δ.Σ καθώς και την επιστολή που προηγήθηκε της Γ.Σ από τον  Αντιπρόεδρο του Δ.Σ, για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας, αλλά και σεβασμού στις απόψεις  αυτές, η παραίτηση μου αποτελεί μονόδρομο.

Ευχαριστώ όσους με εμπιστευτήκατε με τη ψήφο σας και συνεχίζετε να το κάνετε .Εύχομαι να συναντηθούμε ξανά και σύντομα μέσα από μια Πρόληψη πιο φωτεινή ,βασισμένη στις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε.

Κλείνοντας, εύχομαι στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ ,μια νέα σύνθεση στα μέλη του Δ.Σ ώστε να νιώθει συναισθηματική ασφάλεια και να υπηρετήσει απερίσπαστος τους στόχους του.

Εύχομαι και σε όλους εσάς καλή συνέχεια κι ελπίζω στις επόμενες εκλογές να κρατήσω στα χέρια μου ένα ψηφοδέλτιο με πολλά ονόματα συναδέλφων που επιθυμούν να εμπλακούν ενεργά στην επίλυση των θεμάτων που χρόνια τώρα μας απασχολούν ως εργαζόμενους.

                                                                                       Με εκτίμηση

                                                                                    Ιωάννα Μαρίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: