Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

 ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Διεύθυνση Γραμματείας:                                                                                                           

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας,                                                                                                        

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.                                                                                                                                    

Τηλ.: 6944 262 344, 6908 221 141 

Φαξ: 22730 23441

Email: prolipsiworkers@gmail.com                                                               



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Σωματείο Στελεχών Πρόληψης των Εξαρτήσεων καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία όλης της Χώρας και να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 μ.μ στο Σύνταγμα στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας για να συντονίσουμε το αγωνιστικό μας μέτωπο απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν ενισχύθηκε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ήδη υποστελεχωμένο και λειψό σε εξοπλισμό Δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά εκατοντάδες εργαζόμενοι υγειονομικοί  με τον εκβιασμό του υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έμειναν στην αργία, λόγω αναστολής, άμισθοι και χωρίς την δυνατότητα να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης είναι ανάμεσα σε αυτούς τους εργαζόμενους που ΄΄επλήγησαν΄΄ από την εκβιαστική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον χώρο της πρόληψης, σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανάγκες λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες και η εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης πιο επιτακτική από ποτέ.

Αυτά τα χρόνια της πανδημίας,  αγωνιούμε να βρούμε μια θέση νοσηλείας στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, πληρώνουμε όλο τον προληπτικό έλεγχο (rapid test, μοριακά test), ενώ την ίδια στιγμή θησαυρίζουν Ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. 

Μια πολιτική που θεωρεί την υγεία μας κόστος, που έχει απαξιώσει την ζωή μας και εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, μας οδηγεί στο να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε ενίσχυση στο δημόσιο σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες μας στην πρόληψη, θεραπεία και στην αποκατάσταση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έρχονται όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και όλοι εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο επίκεντρο μίας σφοδρής επίθεσης με συνεχόμενο σφυροκόπημα στους μισθούς και τις συντάξεις μας, με την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με νομοθεσίες που μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι σε πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος, ακρίβεια.

--Δεν συμβιβαζόμαστε με την απαξίωση της ζωής μας

-Δεν δεχόμαστε να έχουμε ζωή και ωράρια λάστιχο, να εργαζόμαστε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

- Διευκόλυνση της πρόσβασης σε δωρεάν τακτικά μοριακά τεστ για όλο το προσωπικό, χωρίς εξαιρέσεις και «τιμωρίες».

- Άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων μας στην Εργασία.

-  Καμία σκέψη για μόνιμη εξαίρεση των όσων βρίσκονται σε αναστολή και σε μόνιμη αργία. 

- Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όλους τους χώρους δουλειάς..

- Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Ταυτόχρονα παλεύουμε για:

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

-Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.  Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του.

Ως Δ.Σ του Σωματείο Στελεχών Πρόληψης των Εξαρτήσεων, καλούμε όλους τους συναδέλφους και εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το :

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: