Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Στάση Εργασίας - 07/10/10

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ : 6936828341, 6956248200. ΦΑΞ: 2273023441. e-mail: prolipsiworkers@yahoo.gr

Τετάρτη, 06 Οκτώβρη 2010
.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με ένα Μνημονιακό προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011, που προβλέπει νέα εισπρακτικά «μέτρα», νέα μείωση εισοδημάτων, μεγαλύτερη απόσυρση του κράτους από τα ασφαλιστικά ταμεία και την δημόσια υγεία, καταβαράθρωση των δημοσίων επενδύσεων, αλλά και αύξηση των χρεολυσίων κατά 42%, είναι προφανές ότι οι μόνοι, που τρίβουν τα χέρια τους, είναι οι δήθεν σωτήρες «δανειστές» της χώρας – οι ίδιοι αυτοί που πριν την υπογραφή του Μνημονίου καταγγέλλονταν ως δαίμονες «κερδοσκόποι». Αυτοί οι σύγχρονοι Ιανοί της κερδοσκοπίας, θα βάλλουν απ’ ευθείας στις τσέπες τους τα ¾ όσων θα χάσουν οι εργαζόμενοι με την επιβολή των προβλεπόμενων από το προσχέδιο προϋπολογισμού φόρων. Και με τις «αναδιαρθρώσεις/εξυγιάνσεις», δηλαδή το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, θα πάρουν ένα επιπλέον μπόνους για τις σωτήριες υπηρεσίες που προσφέρουν στους εαυτούς τους.
.
Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, μαζί με τις/τους συναδέλφους μας στον ΟΚΑΝΑ, αντιμετωπίζουμε ήδη τα αποτελέσματα των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου. Το Μνημονιακό προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού εντείνει τις ανησυχίες μας, ως προς τις επιπτώσεις του τόσο σε εμάς ως εργαζόμενους όσο και στους αποδέκτες των υπηρεσιών μας. Ήδη η Διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ, εναρμονισμένη με τους όρους του Μνημονίου, επιχειρεί να κατοχυρώσει μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων του Οργανισμού σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός επισήμως αγγίζει το 5,6%.
.
Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης στέκουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων του ΟΚΑΝΑ, να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και να προσφέρουν αξιοπρεπώς και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους στους εξαρτημένους συμπολίτες μας σε συνθήκες διάλυσης του κοινωνικού ιστού.
.
Συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα τους και παλεύοντας από την πλευρά μας για ενίσχυση των δικών μας υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, με ίδρυση 13 Περιφερειακών ΝΠΔΔ, στα οποία τα υφιστάμενα 71 Κέντρα Πρόληψης θα υπαχθούν ως Τοπικά Παραρτήματα,
.
Κηρύττουμε 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη, 7 Οκτώβρη, από τις 10.00πμ. ως τις 01.00μμ. Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους της Αθήνας σε συγκέντρωση στην είσοδο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, στις 11πμ.
.
Ενωμένοι με τους συναδέλφους του ΟΚΑΝΑ μπρος στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!
.
Το Δ.Σ. του Σωματείου
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: