Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δημοσιεύματα σε "ΑΥΓΗ" και "tvxs" για τη στάση εργασίας του Σωματείου μας

Η ΑΥΓΗ

Στάση εργασίας στα Κέντρα Πρόληψης
.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/10/2010
.
Με στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στην Αθήνα, στις 11 π.μ., συμμετέχουν σήμερα οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
.
Σε ψήφισμά του για την κινητοποίηση, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών αναφέρει μεταξύ άλλων: "Το μνημονιακό προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού εντείνει τις ανησυχίες μας ως προς τις επιπτώσεις του, τόσο σε εμάς ως εργαζόμενους όσο και στους αποδέκτες των υπηρεσιών μας. Ήδη η διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ, εναρμονισμένη με τους όρους του Μνημονίου, επιχειρεί να κατοχυρώσει μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων του Οργανισμού, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός επισήμως αγγίζει το 5,6%. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες των Κέντρων Πρόληψης στέκουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων του ΟΚΑΝΑ να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και να προσφέρουν αξιοπρεπώς και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους στους εξαρτημένους συμπολίτες μας σε συνθήκες διάλυσης του κοινωνικού ιστού".
.
Αναδημοσίευση από το:

.

.

Στάση εργασίας στα κέντρα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

.
Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10.00πμ. ως τις 01.00μμ, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους του ΟΚΑΝΑ. Επιπλέον στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ.
.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, μαζί με τους συναδέλφους μας στον ΟΚΑΝΑ, αντιμετωπίζουμε ήδη τα αποτελέσματα των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου».
.
«Ήδη η Διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ, εναρμονισμένη με τους όρους του Μνημονίου, επιχειρεί να κατοχυρώσει μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων του Οργανισμού σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός επισήμως αγγίζει το 5,6%», τονίζουν οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
.
«Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης στέκουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων του ΟΚΑΝΑ, να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και να προσφέρουν αξιοπρεπώς και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους στους εξαρτημένους συμπολίτες μας σε συνθήκες διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Από την πλευρά μας παλεύουμε για ενίσχυση των δικών μας υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, με ίδρυση 13 Περιφερειακών ΝΠΔΔ, στα οποία τα υφιστάμενα 71 Κέντρα Πρόληψης θα υπαχθούν ως Τοπικά Παραρτήματα [...]Ενωμένοι με τους συναδέλφους του ΟΚΑΝΑ μπρος στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!», καταλήγει η ανακοίνωση.
.
Αναδημοσίευση από το:
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: