Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

«Υπουργείο και ΟΚΑΝΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους»



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

«Υπουργείο και ΟΚΑΝΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή των Κέντρων Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, καθώς ήδη ο Δήμος της Κω γίνεται ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που αποχωρεί από το οικείο χειμαζόμενο Κέντρο (το προσωπικό του βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, διότι είναι απλήρωτο επί μήνες), φοβούμενος το βάρος των χρεών, που μετακυλά τεχνηέντως στις αυτοδιοικητικές αρχές η Κυβέρνηση. «Πιστεύουμε ότι δεν θα βρει μιμητές η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Κω, αντίθετα υπό το βάρος των πιέσεων της τοπικής κοινωνίας θα άρει την απόφασή της», τονίζει το Σωματείο Στελεχών Πρόληψης με ανακοίνωσή του.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2008, οι εργαζόμενοι των Κέντρων έχοντας και την πλήρη υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών – αποδεκτών αγωνίστηκαν με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μέχρι τώρα – παρά τα «εθνικά σχέδια» και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του υπ. Υγείας, δόθηκαν μόνο 2 εκ. ευρώ από τα 10 εκ. περίπου που χρωστάνε, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη ειδικός ΚΩΔΙΚΟΣ στον προϋπολογισμό για τα Κέντρα, δεν έχει υπογραφεί η νέα πενταετής σύμβαση.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παλεύουν, έχοντας τη συμπαράσταση όλων εκείνων που αξιολόγησαν το έργο τους θετικά.
Ήδη στη Σάμο με πρωτοβουλία της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών, έχουν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες υπογραφές στήριξης του «Φάρου» που πήγαν μέχρι τον πρωθυπουργό.
«Είμαστε έτοιμοι – καταλήγουν οι εργαζόμενοι – με κάθε μέσο να καταγγείλουμε τον ΟΚΑΝΑ σε διεθνές επίπεδο και να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή και διάρκεια της κινητοποιήσεις μας. Αν συνεχίσουν τις προφάσεις, ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τους ελάχιστους πόρους, ας ζητήσουν τουλάχιστον ένα άτοκο μακροπρόθεσμο δάνειο, από κάθε τραπεζικό οργανισμό που θα επιδοτήσουν, για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους προς τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης!»

http://www.xaravgi-samos.gr/issueitem.php?issue=49&issueitem=1384


Δεν υπάρχουν σχόλια: