Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Διεύθυνση Γραμματείας: Κέντρο Πρόληψης Αχαρνών-Θρακομακεδόνων «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», Πλατεία Αγ. Νικολάου 3, Τ.Κ. 13671, Αχαρνές, Αττική
Τηλ: 210-2409015 Φαξ: 210-2409016, κινητό:645833231
Ε mail: prolipsiworkers@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης θα συμμετέχει στις 6/9/08 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΘ με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού σε αυτή.
Διαμαρτυρόμαστε για την οριστική πλέον και ‘’επιμελώς μελετημένη διάλυση’’ των 72 Κέντρων Πρόληψης της χώρας μας, του πιο πρωτοποριακού θεσμού για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων,-σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή ένωση-, που λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία.
Τα τελευταία δύο χρόνια δώσαμε έναν ανέλπιδο αγώνα με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία (Υγείας και Εσωτερικών), από τα οποία το μόνο που αποκομίσαμε έως σήμερα είναι η προκλητική τους αδιαφορία, και η χωρίς αιδώ, μετάθεση ευθυνών των ηγεσιών τους. Τα χρέη τους αγγίζουν τα 12,5 εκ. ευρώ, και το πιο τραγικό είναι ότι - δέκα χρόνια μετά-δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημά μας .
Σε ότι δε αφορά το πολυδιαφημιζόμενο ,στα ΜΜΕ, εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά (που δεν περιλαμβάνει ρητές δεσμεύσεις για τους εργαζομένους των Κ. Π.) απαντάμε το εξής: ‘’όσο πιο άδεια είναι τα βαρέλια τόσο περισσότερο θόρυβο κάνουν’’.
Με όση ψυχική δύναμη μας έχει απομείνει καλούμε τους πολίτες αυτής της χώρας να σταθούν δίπλα μας και να φωνάξουν:
Τα ναρκωτικά δεν μας τρομάζουν
Μας τρομάζουν τα προσωπεία σας….

2 σχόλια:

Lykos είπε...

Δεν έχουν προσωπεία... έχουν μόνο τα πρόσωπα τους... και είναι το ίδιο...

Lykos

Ανώνυμος είπε...

Ίσως είναι λίγοι για να "χαλάσει τη ζαχαρέ(νι)α της" της "επανίδρυσης των κουμπάρων."
Αλήθεια τα Κ.Π. ποίος "κουμπάρος" τα κατατρέχει;
Η παιδαγωγός- χειρουργός γνωρίζει κάτι;
Αν ισχύει ότι λέγεται στα παρασκήνια τότε Παναγία Βατοπεδινή βοήθα μας!
Κάνε 5 μόλις από τα δεκάδες εκατομμύρια που κέρδισε για σένα πρόσφατα ο Εφραίμ σου...κάνε να πάνε στον Αλογοσκούφη και από κει στον Αβραμόπουλο και από κει στον ΟΚΑΝΑ για τα δώσει στα Κ.Π., να ξεθυμώσει ο Κακλαμάνης και ο Παυλόπουλος, να δώσουν τα άλλα 5 και έτσι να συνεχίσουν να υπάρχουν τα Κ.Π.
Κάνε να αλλάξει η αντίληψη ότι πρέπει να μικρύνει το κράτος, για να έχουν κάποιοι χώρο για φιλανθρωπίες σαν τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και τους εθνικούς εργολάβους.
Δυστυχώς η κλάψα για τα Ναρκωτικά πουλάει και δεν αφήνει χώρο στην Πρόληψη...