Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Δελτίο Τύπου για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ»
(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)

Διεύθυνση Γραμματείας :
Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών
Δήμων Αχαρνών – Θρακομακεδόνων “Διέξοδος”
Ταχ.Δ/νση: Πλ. Αγ.Νικολάου 3, Αχαρνές, Τ.Κ. 13671
Τηλ.: 210-24.09.015 Fax : 210-24.09.016
Email: diexod@otenet.gr και prolipsiworkers@yahoo.gr
23/09/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη και Πέμπτη, 1 & 2 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών απεργούμε και διαδηλώνουμε στο Κέντρο της Αθήνας:

· Την αγανάκτησή μας για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα εξαιτίας της υπο-χρηματοδότησής τους από τον ΟΚΑΝΑ, για τους δεκάδες συναδέλφους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, για τις εξαγγελίες που δεν τηρήθηκαν, για τη μετάθεση ευθυνών από τον ένα εμπλεκόμενο υπουργείο στο άλλο (Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών).
Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ οφείλει συνολικά ο ΟΚΑΝΑ (μέσω του Υπουργείου Υγείας) στα Κέντρα ενώ άλλα 5 εκ. ευρώ δεν δίνονται στα Κέντρα από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ με επικαλούμενο λόγο την ασυνέπεια του Υπουργείου Υγείας στις δικές του οφειλές.
· Την ανησυχία μας -που τώρα πια γίνεται βεβαιότητα- για τη διάλυση του θεσμού της Πρόληψης, ενός θεσμού που τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου, δωρεάν για τον πολίτη υπηρεσίες ψυχο-κοινωνικής στήριξης, υλοποιώντας εκατοντάδες δράσεις πανελλαδικά με κεντρικό στόχο τη μείωση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
· Την πίστη μας, ως ειδικοί και ως εργαζόμενοι εδώ και χρόνια μέσα στην ελληνική οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, ότι η πρόληψη είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και κυρίως του κάθε παιδιού που ζει στη χώρα μας και είναι υποχρέωση της πολιτείας να φροντίζει γι’ αυτό.

· Απαιτούμε να αποδοθούν στα Κέντρα Πρόληψης άμεσα τα οφειλόμενα από την Πολιτεία χρήματα ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στο λειτούργημα που εδώ και χρόνια επιτελούν με συνέπεια, επιστημοσύνη και αποτελεσματικότητα.
· Απαιτούμε να εγγραφούν οι δαπάνες των Κέντρων πρόληψης στον κρατικό προϋπολογισμό.
· Απαιτούμε να υπάρξει επιτέλους ένα λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο για Πρόληψη στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: