Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Ενημερώσεις από Κέντρα Πρόληψης

Με e-mail λάβαμε τις παρακάτω ενημερώσεις από συναδέλφους για παρεμβάσεις τους στην Κοινότητα που αφορούν και την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι οι κινήσεις που κάνουμε αυτό το διάστημα με στόχο την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση της τοπικής κοινότητας είναι:
- Επιστολές προς τους Δημάρχους και Επάρχους του Νομού Κυκλάδων στις οποίες ζητούμε από τα Δημοτικά και Επαρχιακά συμβούλια να εκφράσουν την υποστήριξή τους με ψήφισμα στήριξης προς το ΥΠΕΣΔΑ, το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και στον ΟΚΑΝΑ και στην ΕΝΑΕ.
- Επιστολές προς τους Εταίρους της Αστικής Εταιρείας στις οποίες ζητούμε από αυτούς να καταβάλλουν τις οφειλές τους προς το Κ.Π. καθώς και να εντάξουν στον προϋπολογισμό τους τη χρηματοδότηση για το 2009-2010.
- Προσωπική επαφή με εκπροσώπους όλων των κομμάτων στην τοπική κοινωνία με σκοπό την ενημέρωσή τους για το έργο του Κέντρου Πρόληψης.
Έχουμε πάρει κάποιες θετικές απαντήσεις και αναμένουμε για τις υπόλοιπες.

Κέντρο Πρόληψης Ρόδου, "ΔΙΟΔΟΣ"

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης "Δίοδος" θα παραμείνει ανοιχτό σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.
Πρόκειται να συμμετάσχει στο 2ο φεστιβάλ Νεολαίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Νεολαίας Κοσκινού "Ο Προφήτης Ηλίας", 29 & 30 Αυγούστου 2008, στις πηγές Καλλιθέας (ιστορικό μνημείο). Η δράση θα υλοποιηθεί μετά απο αίτημα του παραπάνω Συλλόγου προς το Κέντρο Πρόληψης. Είναι η δεύτερη κατά σειρά χρονιά που το Κέντρο συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Η παρέμβαση βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Θα στηθεί περίπτερο με έντυπο και φωτογραφικό υλικό, με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε σχέση με το έργο του Κέντρου Πρόληψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του περσινού φεστιβάλ, ενημερώθηκαν περισσότερα απο 6000 άτομα, νεαρής κυρίως ηλικίας.
Στη φετινή συμμετοχή του Κέντρου, προβλέπεται και η παρουσία του Δικτύου Εθελοντών με το διακριτικό τίτλο "Δίοδος


K.Π Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «ΠΝΟΗ»

ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιερισσός 11 Αυγούστου 2008

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου στην Ιερισσό, διοργανώνει Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας, σε συνεργασία με το τμήμα Υποβρύχιας Δραστηριότητας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008 και ώρα 8:00μ.μ.
Θα ακολουθήσει γιορτή για την νεολαία με τον Ιερισσιώτη DJ Στέλιο Δεσλή, αφιερωμένη στην πρόληψη κατά των ναρκωτικών.
Το Κέντρο Πολιτισμού στέλνει μήνυμα διαμαρτυρίας προς όλους τους υπευθύνους, για την εγκατάλειψη των 72 Κέντρων Πρόληψης κατά των ναρκωτικών, που λειτουργούν υποδειγματικά 10 χρόνια τώρα στην χώρα μας.
Παρακαλούμε του υπευθύνους να σκεφτούν



Ο Δήμαρχος Σταγείρων- Ακάνθου

Μιχαήλ Βλαχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: