Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κάλυψη Συνέντευξης Τύπου της Κατάληψης ΟΚΑΝΑ από την εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"

Η ΑΥΓΗ

.

Εργαζόμενοι ΟΚΑΝΑ: "Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας"

.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/05/2012




Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τη διοίκηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) μέχρι τις 14 Μαΐου ζήτησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη των γραφείων της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα.


Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ Γ. Κακλαμάνης σημείωσε μεταξύ άλλων: "Βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας βάρβαρης απάνθρωπης ταξικής πολιτικής που καταστρέφει και τη ζωή των εργαζομένων. Είμαστε σχεδόν 3 χρόνια χωρίς να έχουμε υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και, αν δεν υπογραφεί μέχρι τις 14 Μάη, μπαίνει νέα θηλιά στο λαιμό μας. Η ΣΣΕ είναι κατάκτηση και δικαίωμα πολλών χρόνων και τα βαφτίζουν προνόμια".


Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του συλλόγου Έμυ Κουτσοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: "Σήμερα οι μονάδες λειτουργούν στην ουσία με προσωπικό ασφαλείας, γιατροί και νοσηλευτές δεν δικαιούνται ούτε να αρρωστήσουν. Οι χώροι είναι σημαντικό πρόβλημα. Οι μονάδες βρίσκονται σε υπόγεια, δίπλα ή πίσω από νεκροτομεία, σκουπίδια, παλιά μηχανουργεία. Όλα αυτά επιτείνουν τον στιγματισμό, είναι χώροι ακατάλληλοι για ανθρώπους που είναι εξαιρετικά ευάλωτοι σε λοιμώξεις, είναι φορείς AIDS, ηπατίτιδας, δεν γίνεται να 'σταβλίζονται' σε χώρους χωρίς αερισμό και φωτισμό".

.

Αναδημοσίευση από το:


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=685892


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: