Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κάλυψη της στάσης εργασίας της 30ης Αυγούστου, από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

.
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
.
.
.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Διεκδικούν χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν

.

Με προειδοποιητική στάση εργασίας χτες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) διεκδίκησαν να μην κλείσει κανένα κέντρο και να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.

.

Η υποχρηματοδότηση των ΚΠ λειτουργεί ανασταλτικά τόσο στο προληπτικό έργο όσο και στην επιστημονική δραστηριότητα του προσωπικού. Το υπουργείο Υγείας μείωσε αυθαίρετα κατά 50% την προβλεπόμενη χρηματοδότησή του προς τα ΚΠ τόσο για το 2011 όσο και για το 2012. Ηδη υπάρχουν οφειλές του υπουργείου Εσωτερικών, που αγγίζουν πια τα 19,5 εκ. ευρώ.

.

Τα ΚΠ δραστηριοποιούνται με τη συμμετοχή των δήμων. Ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το Σωματείο των Εργαζομένων έστειλε επιστολή, με την οποία ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των 19,5 εκ. ευρώ απ' το υπουργείο Εσωτερικών.

.

Οι εργαζόμενοι ακόμα διεκδικούν να μη γίνει καμιά περαιτέρω περικοπή του - ήδη δύο φορές περικομμένου κατά 50% - Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας και να καταβληθούν άμεσα οι οφειλές του ΟΚΑΝΑ προς όλα ανεξαιρέτως τα ΚΠ της χώρας. Τέλος, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της χώρας για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.


.
Αναδημοσίευση από το:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7010664&publDate=31/8/2012

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: