Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου (Οκτώβριος 2016) - Πρόταση για τη συγκρότηση θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

31/10/2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
(Οκτώβριος 2016)

Το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας πραγματοποίησε Συνελεύσεις των Μελών του Σωματείου, από τις 07/10/2016 έως τις 25/10/2016, με θέμα την έγκριση της αναλυτικής Πρότασης του Σωματείου για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των δομών, στο πλαίσιο και  του διαλόγου που από 21/09/2016 βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχετική ομάδα εργασίας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας.

Ως προς την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης, η πρόταση του Δ.Σ. του Σωματείου, που τέθηκε σε ψηφοφορία, αφορούσε:

- Ως βάση της αναλυτικής πρότασής μας: α). Τις ειλημμένες αποφάσεις της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσής μας αναφορικά με τη δημιουργία αυτόνομου, ανεξάρτητου ενιαίου φορέα δημόσιου χαρακτήρα των Κέντρων Πρόληψης β). Τις αρχές/κριτήρια του Υπομνήματός μας 968/30.09.2016 με θέμα «Ζητούμενα της αλλαγής θεσμικού πλαισίου των Κέντρων Πρόληψης», που καταθέσαμε στην ομάδα εργασίας για το θεσμικό πλαίσιο των Κέντρων Πρόληψης στις 30/09/2016.
- Την κατάθεση της αναλυτικής πρότασής μας, που αναγνώστηκε και συζητήθηκε στις Συνελεύσεις, ως κείμενο εργασίας στην τρέχουσα ομάδα εργασίας για το θεσμικό ζήτημα των Κέντρων Πρόληψης καθώς και όπου αλλού κρίνουμε.

Κατόπιν συζήτησης, στο σύνολο των παρευρισκομένων και ταμειακώς τακτοποιημένων Μελών:
- Υπέρ της πρότασης του Δ.Σ. ψήφισε συνολικά το 81,6%
- Κατά της πρότασης του Δ.Σ. ψήφισε συνολικά το 8,1%*
- Λευκό ψήφισε συνολικά το 10,3%

* Στη Συνέλευση Αιγαίου τέθηκε προς ψήφιση και δεύτερη πρόταση, από το ΠΑΜΕ, που αφορούσε τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα δημόσιου χαρακτήρα Πρόληψης-Θεραπείας-Επανένταξης. Υπέρ της πρότασης του ΠΑΜΕ ψήφισαν 7 από τους 8 συναδέλφους που καταψήφισαν την πρόταση του Δ.Σ. του Σωματείου στη Συνέλευση Αιγαίου. Κατά της πρότασης του ΠΑΜΕ ψήφισαν 24 συνάδελφοι στη Συνέλευση Αιγαίου.  


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας


      Νίκος Λάιος                       Θανάσης Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: