Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης με το ΚΚΕ

 πηγή 902


Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης πραγματοποίησε το Τμήμα Κατά των Ναρκωτικών - Εξαρτήσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης έθεσαν για πολλοστή φορά τα προβλήματα που δημιουργεί στην ίδια τη λειτουργία της πρόληψης, αλλά και σε εργασιακά ζητήματα, η υποτίμηση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης που λειτουργούν χωρίς Θεσμικό Πλαίσιο, Εσωτερικό Κανονισμό, καθώς και τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό.

Ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών - Εξαρτήσεων της ΚΕ ανέδειξε τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις γιατί συνειδητά υποβαθμίζουν την Πρόληψη στα ναρκωτικά παράλληλα με την πολιτική τους που συντηρεί και γιγαντώνει τη χρήση υπηρετώντας τη λογική «κόστος - όφελος» της ΕΕ ακόμα και στην πρόληψη των εξαρτήσεων. Τόνισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πρωτεύον ζήτημα την πρωτογενή πρόληψη συνδεδεμένη με την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη, σε ένα πλαίσιο που θα θωρακίζει τον νέο άνθρωπο απέναντι στις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της χρήσης ουσιών.

Ανέδειξε τις ευθύνες που έχουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Περιφερειακές Αρχές Αττικής των Πατούλη και Δούρου για το κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης Πειραιά. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ ήταν και θα είναι αρωγός στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο, για κοινό Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και για προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, κάτι που διαχρονικά και σταθερά ιεραρχεί το ΚΚΕ με τη δράση του στους φορείς του κινήματος, στο Κοινοβούλιο αλλά και με τους εκλεγμένους του στην Τοπική Διοίκηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης οι Βυθούλκας Γιάννης Πρόεδρος, Σταθακιός Αλέξανδρος Γραμματέας και Παπαδιώτη Μαρίνα μέλος του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: