Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟ 7

ΣΑΜΟΣ 7-8-07


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Λαμβάνοντας υπόψιν:
1. Το ότι η πρόταση της προηγούμενης κοινωνικής επιτροπής της ΚΕΔΚΕ για ένταξη των εργαζομένων των Κ.Π. στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων και των νομαρχιών φαίνεται να είναι «μετέωρη» στη νέα κατάσταση και χρειάζεται πίεση για να έχει προοπτική
2. Το ότι η «δημόσια διαβούλευση» του εθνικού σχεδίου δράσης, ενάμιση μήνα μετά παραμένει μια απλή εξαγγελία. ( Αντί για αυτό το αρμόδιο όργανο του υπουργείου ο ΟΚΑΝΑ σχεδιάζει επιστημονικά συνέδρια που αφορούν το θεσμικό μας θέμα , αποκλείοντας τη συνεργασία μαζί μας)
3. Κυρίως όμως την «αναστάτωση» που προκάλεσε η απεργιακή μας κινητοποίηση στις 26 Ιούνη, η οποία αποδείχθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πίεσης ,έως σήμερα,
Προτείνουμε:
Nα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Σταθμός σε αυτές μπορεί να είναι η ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου (την ημέρα που θα είναι ο πρωθυπουργός), ίσως και σε συνεργασία και με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ.
Συνάδελφοι, αν 100-150 άτομα στις 26 Ιούνη «ενόχλησαν», και οδήγησαν στην ανακοίνωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης -με αναφορά και πρόταση επίλυσης του θεσμικού για πρώτη φορά (έστω και φραστικά) , ας κρίνει ο καθένας και ας πάρει την ευθύνη του για τη συμμετοχή του ή όχι στις κινητοποίησεις.
Καλούνται οι συνάδελφοι της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Σωματείου για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποίησεων στη ΔΕΘ.
Αυτό εδώ είναι μια πρώτη ενημέρωση, σχετικά με την ροή των δράσεων στα Κ.Π., έτσι ώστε οι ληφθούν υπόψη κινητοποιήσεις.

Σύντομα θα λάβετε 2η επιστολή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά με την διημερίδα του ΟΚΑΝΑ: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνία των Πολιτών και Πρόληψη της Ουσιοεξάρτησης», που έχει οριστεί για τις 28&29/9/07 και την οποία το Σωματείο, θα την έβλεπε ως μέρος της δημόσιας διαβούλευσης, αρκεί να είχε κληθεί σε αυτή επίστημα & με αποφαστικότερο ρόλο, αποφασίστηκε να είμαστε σε αναμονή, ενόψει κινητοποιήσεων και εκεί, αν τυχόν δεν γίνει σεβαστός ο θεσμικός ρόλος του σωματείου ως εκπροσώπου των εργαζομένων στα Κ.Π.
Συνάδελφοι, για την συμμετοχή σας με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή την διημερίδα, πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις και να δράσουμε συλλογικά με γνώμονα τις αποφάσεις του Σωματείου, γιατί μόνο οι συλλογικές αντιδράσεις, διευκολύνουν τον τελικό στόχο του αγώνα μας που είναι η θεσμική ενδυνάμωση, η παγίωση της χρηματοδότησης των Κ.Π. και η εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων τους.

Ο Αγώνας Συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: