Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ξανά στον Τύπο η πάγια πρόταση των εργαζομένων για το θεσμικό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 24 Απριλίου 2010
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=154952


Τη μετεξέλιξη των 71 Κέντρων Πρόληψης της χώρας, που υπάγονται στον ΟΚΑΝΑ, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πάγια και διαρκή κρατική χρηματοδότηση, υπό την επιστημονική εποπτεία δημόσιου φορέα που θα ορίσει το υπουργείο Υγείας, διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων ως λύση για το χρονίζον ζήτημα του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους. «Αγωνιζόμαστε για βιώσιμη, δημόσια, δωρεάν πρόληψη των εξαρτήσεων και στην κατεύθυνση αυτή περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις της για προτεραιότητα στην πρόληψη», αναφέρει το σωματείο.

Σημειώνει ότι η καθήλωση των κέντρων στο θεσμικό πλαίσιο των αστικών εταιρειών, το «πέταγμά» τους σε υποχρηματοδοτούμενες και ιδιωτικοποιημένες δημοτικές υπηρεσίες-κοκτέιλ των «καλλικρατικών» δήμων, δεν θα περάσει. Αμεση και σαφή πρόταση αναμένουν οι εργαζόμενοι από τον ΟΚΑΝΑ εν όψει της έναρξης των εργασιών της Ομάδας Διοίκησης Εργου, που θα γνωμοδοτήσει για το θεσμικό πλαίσιο των κέντρων, καθώς η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Μένη Μαλλιώρη, δηλώνουν ότι, σε πρόσφατη συνάντησή τους δεσμεύτηκε πως ο οργανισμός θα διαμορφώσει εναρμονισμένη υποστηρικτική πρόταση, ύστερα από μελέτη της συγκροτημένης πρότασης του Σωματείου από νομικό σύμβουλο.

Ν.Γ.

[Σχόλιο blogger: Πολύ συχνά -έτσι και στο δημοσίευμα αυτό- οι δημοσιογράφοι θεωρούν τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης, ως εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ... Βέβαια, όχι μόνο δεν είμαστε, αλλά και, δυστυχώς, με το παρόν θεσμικό πλαίσιο συνιστούμε την εργατική δύναμη "δεύτερης ταχύτητας" στον χώρο της Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων - παρότι μια εργατική δύναμη εξειδικευμένη, πεπειραμένη και παραγωγική]

Δεν υπάρχουν σχόλια: