Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Μας αφορά6o Πανελλαδικό Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Απριλίου 2010
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=11428

[.......] Την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου έκαναν ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο φιλοξενών Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος. Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι το κατεξοχήν εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά την υγεία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ρόλο του Δικτύου και στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στους Δήμους– μέλη του, δίνοντας έμφαση στην επερχόμενη πιστοποίηση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και στη δημιουργία των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης.


‘Διεκδικούμε μια γενναία μεταρρύθμιση από την Πολιτεία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την προσβασιμότητα και τις παροχές του υφιστάμενου συστήματος υγείας, με απώτερο σκοπό να γίνουμε πιο χρήσιμοι και πιο αποτελεσματικοί στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών’, επισήμανε ο κ. Πατούλης.


Η Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά τον χαιρετισμό της, επισήμανε το σημαντικό ρόλο που θα κληθεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για τη θεσμοθέτηση του ρόλου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.


Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο κ. Γεώργιος Ντόλιος, Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος μίλησε για το νέο σύστημα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’ και τις αρμοδιότητες που θα περάσουν στους Δήμους, με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα Δημόσιας Υγείας και Προαγωγής της Υγείας. [.......]

1 σχόλιο:

The Bear είπε...

Σ' αυτά τα "Καλλικρατικά" που σχεδιάζονται (ή έχουν ήδη σχεδιαστεί, τελικά) τα Κέντρα Πρόληψης "χωρούν" και με ποια μορφή;

Θα μπούμε υπό την αιγίδα των Δήμων ως "αστικές εταιρείες", χωρίς δηλαδή ν' αλλάξει τίποτα επί της ουσίας;


Θά 'χει ο Δήμος υπό την αιγίδα του κάποιες Δημοτικές Υπηρεσίες + τα Κέντρα Πρόληψης/αστικές εταιρείες + ΜΚΟ;

Μας δουλεύουν;

Γιατί αποφεύγουν ν' απαντήσουν σ' αυτά τα τέσσερα σαφή ερωτήματα των εργαζομένων;