Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς ρεύμα οι συνάδελφοί μας στα Γιάννινα! Πρόεδρος Συμβουλευτικού Σταθμού Ιωαννίνων: "Αδυναμία της δημοτικής αρχής να στηρίξει τις κοινωνικές δομές"

.

.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ"
..
.
Ανήγγειλε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η οποία ζήτησε από τον διοικητή του «Χατζηκώστα» να στεγαστεί στο νέο κτίριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αποτοξίνωσης
....Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, βρέθηκε χθες στα Γιάννινα όπου συντάθηκε με τον πρόεδρο του Συμβουλευτικού Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών του νομού Ιωαννίνων, Στέφανο Τζιμογιάννη καθώς και με τον επιστημονικό υπεύθυνο, Βασίλη Κούτρα προκείμενου να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός.
....Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην πόλη μας, η κ. Μαλλιώρη, συναντήθηκε και με τον διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Θωμά Μεσσήνη, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο να στεγαστεί στο υπό ανέγερση Πολυδύναμο Κέντρο Απεξάρτησης, το πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων το οποίο βρίσκεται στα άμεσα στα σχέδια του ΟΚΑΝΑ για να λειτουργήσει στην πόλη μας.
.
[.......]
.
Απαράδεκτή κατάσταση
..
Εκτός από την επίσκεψη στο «Χατζηκώστα» η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, επισκέφτηκε και τα γραφεία του Σ.Σ.Κ.Ν.Ι. τα οποία στεγάζονται στο χώρο του Καμπέρειου Θεάτρου.
....Εκεί όμως την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού πριν από μερικές μέρες η Δ.Ε.Η., έκοψε, για μία ακόμη φορά, το ρεύμα, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
....Όπως είναι λογικό, η κ. Μαλλιώρη δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο θέμα αυτό, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απαράδεκτη.
....«Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν τέτοια εμπόδια στη λειτουργία των κοινωνικών δομών», είπε και πρόσθεσε πως αν οι φορείς που έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνουν τους λογαριασμούς δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν, τότε η πρόταση του ΟΚΑΝΑ είναι να μπει ένα ξεχωριστό ρολόι για τα γραφεία του Σ.Σ.Κ.Ν.Ι. και να πληρώνεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.
....Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σταθμού, Στέφανος Τζιμογιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για αδυναμία της δημοτικής αρχής να στηρίξει τις κοινωνικές δομές.
.
.
Σχόλιο blogger: Για τις αδυναμίες αυτές, που είναι βέβαια δομικές παρά συνεπάγουσες "καλής" ή "κακής" πρόθεσης των Δήμων, ενημερώνουμε όλους τους Φορείς ξανά και ξανά. Επιμένουμε πως μόνη βιώσιμη λύση είναι η ίδρυση 13 Περιφερειακών ΝΠΔΔ, με ένταξη σε αυτά των υφιστάμενων Κέντρων Πρόληψης ως Τοπικά Παραρτήματα. Και όχι η αλλαγή των ρολογιών της ΔΕΗ...

.
..

2 σχόλια:

The Bear είπε...

Άρα, σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης από 01/01/11, ο ΟΚΑΝΑ ουδεμία ευθύνει φέρει, καθώς "δεν κατέχει νομικά ζητήματα", αλλά μονάχα ηλεκτρολογικά και θα έχει επιτελέσει το καθήκον του προβαίνοντας στις αναγκαίες αλλαγές ρολογιών της ΔΕΗ.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις διακοπής παροχής νερού σε Κέντρα Πρόληψης λόγω απλήρωτων λογαριασμών ΕΥΔΑΠ, ο ΟΚΑΝΑ αναλαμβάνει: Διανοίξεις φρεατίων/γεωτρήσεις, εκτροπές ποταμών και κατασκευές φραγμάτων.

Ευχαριστούμε πολύ.

Toxiko Xwtiko είπε...

Δεν χρειάζεται δομικές αλλαγές η κοινωνία μας..μόνο κάτι ανακατανομές στον παραγόμενο πλούτο..γιατί λεφτά υπάρχουν..στις τσέπες του μικροαστού και του προλετάριου..
Ιδεολόγος και η Εκπρόσωπος του Οργανισμού..αναλαμβάνει Εθνική Συντονίστρια σε κάθε είδους, πάσης φύσεως αναδιάρθρωση στα ρολόγια της ΔΕΗ..στο αποχετευτικό δίκτυο..στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΟΚΑΝΑ ΑΕ..Έτσι και αλλιώς θα πουληθούν και αυτά..
Στο τραπέζι του διαλόγου ενδεχομένως να γίνουν βήματα..τα ρολόγια ρεύματος να τα αναλάβει το Υπουργείο Υγείας..τα μερεμέτια το Εσωτερικών..και η ΚΕΔΚΕ το αποχετευτικό..
ΥΓ. Τα ρολόγια μπορούν να μετράνε και τα Αμπέρ μ.....ας του Οργανισμού..