Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ

.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341.   ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441.   e-mail: prolipsiworkers@yahoo.gr

.
Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

 .
ΨΗΦΙΣΜΑ
.
Δυο μέρες μετά τον διθυραμβικό «απολογισμό έργου 2010-2012» που η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ επιφύλαξε στον εαυτό της, οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού με κεντρικό αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια περίπου. Προφανώς, για τους υλοποιητές των «μνημονίων»-μνημείων νεοσυντηρητισμού, ως «επιτυχές έργο» λογίζεται η λειτουργία υπηρεσιών υγείας με προϋπολογισμούς που θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και, συνεπώς, την δημόσια υγεία. Και, επιπλέον, στην βάση «ατομικών» συμβάσεων, κατά το θεμελιώδες φιλελεύθερο ιδεολόγημα της «ατομικής επιλογής»: «επίλεξε» αν θα δουλεύεις για ένα ξεροκόμματο, το μέγεθος του οποίου θα καθορίζουμε αυθαίρετα εμείς - οι εργοδότες σου- ή αν θα μείνεις άνεργος.
.
Ήδη το Υπουργείο Υγείας έχει εισάγει διάταξη σε νόμο για τους… «Ένοπλους Φρουρούς στα Εμπορικά Πλοία» (22/03/2012), σύμφωνα με το οποίο ο ΟΚΑΝΑ έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει  με «μπλοκάκι» γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Ήδη, λοιπόν, υφίσταται το νομικό πλαίσιο, που θα ρίξει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα στον πάτο – ένας μαγνήτης για το βούλιαγμα όλων των εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο επίπεδο δουλοπάροικων «εργοληπτών».
.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του ΟΚΑΝΑ, με τις διαθέσιμες δυνάμεις μας. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να ικανοποιήσουν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους για αξιοπρεπή εργασία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα αιτήματα όλων των εργαζόμενων τάξεων του τόπου και το παλλαϊκό αίτημα για δωρεάν, ποιοτικές και κοινωνικά αποτελεσματικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

.
Το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών ούτε «ορίζεται» ούτε «λύνεται» με υποταγή στα μισάνθρωπα κελεύσματα των διεθνών κερδοσκόπων.
 .
Αντίσταση, Ενότητα, Αλληλεγγύη για την Κοινωνική Χειραφέτηση, για την Ζωή.

.
Το Δ.Σ. του Σωματείου
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: