Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση Σκοπούλη στον βουλευτή Εύβοιας Δ. Αναγνωστάκη (ΔΗΜ.ΑΡ.)                                                                                                                                                                  
                                                                                                                          

                                                                                       Αναγνωστάκης Δημήτρης Βουλευτής Εύβοιας
  Χαλκίδα, 06/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Βιωσιμότητα των Kέντρων Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας »

Στο πλαίσιο ερώτησης του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την βιωσιμότητα των κέντρων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας, τέθηκε το θέμα της καθυστερημένης χρηματοδότησης των κέντρων πρόληψης, που φτάνει τα 22.5 εκ ευρώ καθώς και το θέμα υποστελέχωσης  και καθυστέρησης πληρωμής των εργαζομένων στα Κέντρα, που καθιστά τη λειτουργία τους αμφίβολη για το μέλλον.
Η αρμόδια υπουργός απάντησε ότι πλέον υπάρχει υποχρηματοδότηση όσον αφορά τον τομέα των κέντρων πρόληψης και ότι από το ποσό των 22.5 εκ. ευρώ μόνο 9.8 εκ ευρώ μπορούν να διατεθούν και από αυτά μόνο τα 3εκ. ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δικαιολόγησε  δε την καθυστέρηση στις πληρωμές ισχυριζόμενη ότι ο ΟΚΑΝΑ που οφείλει να αποδίδει τα χρήματα δεν έχει λάβει ακόμα απολογιστικές μελέτες από τα Κέντρα Πρόληψης. Τόνισε δε, ότι θα κάνει προσπάθειες επικοινωνίας με το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό.
Παράλληλα έκανε λόγο για Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα χρηματοδοτεί τα κέντρα πρόληψης μέσω εξοικονόμησης χρημάτων από δίκες κατά των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: