Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Οι απολύσεις θα ξεπεράσουν τις 6.500 - Τι θα γίνει με τους δήμους


Κ. Μητσοτάκης: Οι απολύσεις θα ξεπεράσουν τις 6.500 - Τι θα γίνει με τους δήμους


22 Ιουλ 2014Πάνω από 6.500 ενδέχεται να είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο Σκάι.
Ο υπουργός ανέφερε πως ο αριθμός 6.500 είναι απλώς ένας ποσοτικός στόχος και πως θα γίνουν όσες απολύσεις χρειαστεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Οι απολύσεις αυτές δεν θα γίνουν μόνο κατά το τρέχον έτος, αλλά θα συνεχιστούν και τα δύο επόμενα χρόνια.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τις τρεις βασικές δεξαμενές από όπου κατά κύριο λόγο θα προκύψουν οι 6.500 απολύσεις. Στο στόχαστρο βρίσκονται:
1. Υπάλληλοι που θα βρεθούν με πλαστά δικαιολογητικά,
2. υπάλληλοι που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και δεν θα απορροφηθούν και
3. υπάλληλοι των ΝΠΙΔ μετά από ένα δεύτερο κύμα αξιολόγησης

Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τις δηλώσεις του Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα από το ΥΠΕΣ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως η κυβερνητική πολιτική είναι ενιαία και πως όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί έχουν δεσμεύσεις. «Και καλά θα κάνουν τα Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απογραφούν, γιατί θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τους δήμους», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.


Αναδημοσίευση από το aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: