Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα του Σωματείου μας για το Σχολείο του 18 ΑΝΩ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθ.: Ε.Κ.Α - Τηλ. 6985713648, 6978741064, 6976878867 - Email: prolipsiworkers@gmail.com
                        
Δευτέρα, 24 Νοέμβρη 2014
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ «18 ΑΝΩ»
Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον καθημερινό αγώνα των θεραπευομένων και των συναδέλφων μας του 18 ΑΝΩ για ζωή με νόημα και αξιοπρέπεια, για ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

Στο αβέβαιο τοπίο, που διαμορφώνει η δήθεν «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» μιας μετακόμισης των ασύλων και των λογικών τους σε μικρο-άσυλα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεισφέρει το δικό της μερίδιο αποσταθεροποίησης, αρνούμενη τη λειτουργία του Σχολείου του 18 ΑΝΩ. Αυτή η «νέκρωση» της σύνδεσης θεραπείας και ένταξης στην κοινωνία συνοδεύεται από τη «σύληση» των ονείρων δεκάδων ανθρώπων, ακριβώς σε μια στιγμή της ζωής τους που θυμούνται πώς είναι να συνδέεσαι δημιουργικά και να ονειρεύεσαι.

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας την προκήρυξη διαγωνισμού για τους εκπαιδευτικούς, που χρειάζονται για την άμεση και πλήρη λειτουργία του Σχολείου του 18 ΑΝΩ.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους των Κέντρων Πρόληψης σε προσυγκέντρωση έξω από το Σχολείο του 18 ΑΝΩ, στην οδό Μαυρομιχάλη 122, στην Αθήνα, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και ώρα 10πμ., ώστε, μαζί με τους συναδέλφους του ΚΕΘΕΑ, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους θεραπευομένους και τους εργαζομένους του 18 ΑΝΩ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: