Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση-Ψήφισμα για τους συλληφθέντες απεργούς στο βιβλιοπωλείο "ΙΑΝΟΣ"


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, τηλ. 6985713648, 6978741064, 6976878867.  Email: prolipsiworkers@gmail.com
                        
Τετάρτη, 7 Γενάρη 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΙΑΝΟΣ»


Ως Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 7 συναδέλφους εργαζομένους στον κλάδο του Βιβλίου-Χάρτου, που στις 28/12/2014 δέχτηκαν επίθεση των ΜΑΤ και συνελήφθηκαν μόνο και μόνο επειδή απέργησαν ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.   

Για την επιστροφή των εργαζομένων ως κοινωνικές υπάρξεις στον 19ο αιώνα δεν επαρκούν οι νομικίστικες εκτροπές των τροϊκανών καθεστώτων (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τροπολογίες κλπ.). Απαραίτητο συμπλήρωμά τους είναι η επιβολή, με την καταστολή και ποινικοποίηση των αντιστάσεών μας.

Η υπόθεση του μεροκάματου, ειδικά για τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ» έχει καταστεί μάχη για την ανθρώπινη υπόσταση, καθώς η εργοδοσία κρεμά στους λαιμούς των εργαζομένων «καταγραφικά μηχανήματα», για τη «μέτρηση ατομικής απόδοσης». Μια σκληρή απόδειξη ότι η επιστροφή στο παρελθόν έχει τη σφραγίδα του μέλλοντος: αλλά και ότι είναι στα χέρια μας, στα χέρια των εργαζομένων και όλων των λαϊκών τάξεων, να αλλάξουμε το μέλλον.

Από την άποψη αυτή ως εργαζόμενες κι εργαζόμενοι είμαστε περήφανοι για το φρόνημα και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων του κλάδου Βιβλίου-Χάρτου, να αγωνιστούν στην πράξη για το δίκιο τους, άρα ενάντια στα κοινά συμφέροντα  των μεγαλεμπόρων βιβλίου και της κυβέρνησης. Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας.
  
Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια:

- στη μετατροπή των εργαζομένων σε εργαλεία αύξησης των κερδών των «μεγαλοεπιχειρηματιών του πνεύματος»,  
- στην καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών κινητοποιήσεων,
- στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ζητούμε:

- Την άμεση παύση κάθε δίωξης ενάντια στους 7 συλληφθέντες εργαζομένους της απεργίας της 28/12/2014 έξω από το βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ».
Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: