Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Υποψήφιας Βουλευτίνας Β. Κατριβάνου στο Κέντρο Πρόληψης Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου




23/1/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη Υπ. Βουλευτίνας Β. Κατριβάνου στο Κέντρο Πρόληψης Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου


Συνάντηση με τις εργαζόμενες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου και εκπροσώπους του πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων πραγματοποίησε σήμερα η υποψήφια βουλευτίνα Β΄ Αθήνας, Βασιλική Κατριβάνου.


Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι παρέθεσαν στοιχεία της ακούραστης δουλειάς που γίνεται στην κοινότητα, αναλύοντας και τα προβλήματα, τα οποία καθημερινά αντιμετωπίζουν με αφετηρία το θεσμικό καθεστώς των αστικών εταιρειών και δρουν ανασταλτικά στις προσπάθειες των εργαζομένων. 

Η Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της αντιμετώπισης της εξάρτησης, γι’ αυτό και έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας από το 2012, έχει επεξεργαστεί σχετικό πρόγραμμα δημοσιοποιημένο προς διαβούλευση και αναμένεται η δημοσιοποίηση νέου, ακόμη πιο εμπεριστατωμένου.

Στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνδιαμόρφωση λύσεων με τους εργαζόμενους και τους αποδέκτες υπηρεσιών που αφορούν:

- την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης δια της μετεξέλιξής τους σε 13 αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ με ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών

- την επίλυση οικονομικών, μισθολογικών και λειτουργικών ζητημάτων που έχουν προκύψει από τις προβληματικές επιλογές του ΟΚΑΝΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η προτεραιότητα είναι η υποστήριξη των εργαζομένων σε ένα δημόσιο πλαίσιο υγείας, με κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: