Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση για απόφοιτο προγράμματος απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας Τηλ. 6985713648, 6978741064, 6976878867.  
                        
Δευτέρα, 2 Μάρτη 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων  καταγγέλλουμε μια ακόμη καταδικαστική απόφαση σε βάρος απεξαρτημένου, αποφοίτου προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, για αδίκημα που διέπραξε σε περίοδο που ήταν εξαρτημένος. Τούτη τη φορά είναι ο Γιώργος που τιμωρείται απ’ το σύστημα και τις νοοτροπίες απόδοσης δικαιοσύνης, σε 8ετή κάθειρξη και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Είναι, ίσως, ίδιον μιας χώρας εξαρτημένης και μιας κοινωνίας καταληστευμένης, με την ανοχή ενός συμβατού δικαστικού κατεστημένου, να πληρώνουν τη νύφη οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, στερούμενοι πρόσβαση σε παιδεία και μεροκάματο, στερούμενοι την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους. Η αντίσταση όλων μας στους όρους αυτής της ισορροπίας δύναμης είναι δείκτης μιας ζητούμενης νέας πορείας του τόπου και των ανθρώπων του.

Η δικαστική απόφαση στρέφεται ενάντια στον Γιώργο και τους δικούς του ανθρώπους, μα και ενάντια σ’ όλες και όλους που τούτη την ώρα δίνουν αγώνα να ζουν -οι ίδιοι ή τα παιδιά τους- «καθαροί» σ’ έναν κόσμο χαλασμένο. Στρέφεται ενάντια στους συναδέλφους του ΚΕΘΕΑ, που πασχίζουν να φροντίσουν ανθρώπους σε συνθήκες δύσκολες, με υποστελεχωμένες δομές και περικομμένη χρηματοδότηση. Στρέφεται ενάντια σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο στις δομές Πρόληψης, Θεραπείας και Επανένταξης, που με χιλιάδες συνανθρώπους μας πασχίζουμε να χτίσουμε σχέσεις και να τις κάνουμε πυξίδα στην αναζήτηση νοήματος ζωής.

Θεωρούμε τη δικαστική απόφαση άδικη και απαράδεκτη. Ζητούμε την ανάκλησή της, βάσει και των σχετικών διατάξεων του νόμου 4139/2013.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον Γιώργο και τους ανθρώπους του.



Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: