Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου - 9 Απρίλη 2015


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας – Τηλ. 6976878867, 6985713648, 6978741064.  
emailprolipsiworkers@gmail.com

9 Απρίλη 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απρίλη, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. και των Παραρτημάτων Αττικής του Σωματείου μας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κο. Πατούλη, και το μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, κο. Αυγουλά.

Στη συνάντηση εξηγήσαμε τη φιλοσοφία, το εύρος και τη σημασία των παρεμβάσεων των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην κοινότητα καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε αυτές.

Ο κος. Πατούλης δήλωσε πως η ΚΕΔΕ στηρίζει τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης τυπικά και ουσιαστικά. Δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει για την εξομάλυνση της ροής επιχορήγησης των δομών και την έναρξη λειτουργίας της αδρανοποιημένης Επιτροπής Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, προκειμένου να υφίσταται μια εποπτεία της δουλειάς και των προβλημάτων των Κέντρων Πρόληψης, αλλά και να ξεκινήσει η επεξεργασία εσωτερικού κανονισμού, που θα βοηθήσει στην ενιαιοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των 75 δομών, ώστε να υφίστανται ενιαίοι κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις στο σύνολό τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, τόνισε ότι τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας του Δικτύου Υγειών Πόλεων δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά με τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, καθώς κύριο έργο τους είναι η διενέργεια 7 προσυμπτωματικών ελέγχων σε βιολογικό/ιατρικό επίπεδο.

Τέλος, έκανε δεκτή πρόταση του κου. Αυγουλά, να δοθεί σε εκπρόσωπο του Σωματείου μας χρόνος παρέμβασης στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα διενεργηθεί στις 7-9 Μαΐου 2015 στη Χαλκιδική.


Το Δ.Σ. του Σωματείου






Δεν υπάρχουν σχόλια: