Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου (Θεσσαλονίκη, 11 Μαΐου 2015)Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου 

(Θεσσαλονίκη, 11 Μαΐου 2015)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

1.      Ομόφωνα αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της πρότασης του Σωματείου μας για επίλυση του θεσμικού προβλήματος των δομών και συγκεκριμένα: α). Συνεχίζουμε να διεκδικούμε σθεναρά δομές και παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα, ενιαιοποιημένες σε σύστημα διακριτό, αυτόνομο και με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες, με πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, με μεταφορά όλων των εργαζομένων στο νέο σχήμα, με συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διοίκησή του. β). Ως σχήμα και μορφή αυτής της ζητούμενης ουσίας προτείνουμε και διεκδικούμε τα 13 αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ, με αριθμητικά τόσα τοπικά παραρτήματα όσα τα σημερινά Κέντρα Πρόληψης, με γεωγραφική και επιχειρησιακή κατανομή στο επίπεδο των 13 Διοικητικών Περιφερειών και με εποπτεία από το Υπουργείο Υγείας.

2.      Ομόφωνα αποφασίσαμε η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών» να είναι αφιερωμένη όχι σε «αυτοεπιβεβαιωτικούς» εορτασμούς, αλλά σε κοινωνικές παρεμβάσεις, συγκεκριμένα με το άνοιγμα ενός διαλόγου στις τοπικές κοινωνίες γύρω από το ζήτημα της κοινωνικής, ανθρωπιστικής και αξιακής κρίσης και της από κοινού εξεύρεσης τρόπων παρέμβασης σε αυτήν – όπου και προτείνεται να εστιάσουν όλα τα Μέλη του Σωματείου και όλες οι εργαζόμενες και όλοι οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης εν γένει. Επίσης ομόφωνα, ορίστηκε 4μελής ομάδα, που θα επεξεργαστεί σχετικό κείμενο ψηφίσματος και θα το προωθήσει στο Δ.Σ. του Σωματείου, το οποίο θα διαμορφώσει το πλαίσιο δράσεων σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Σωματείου.

3.      Ομόφωνα υιοθετήσαμε την εκτίμηση ότι το μνημονιακό καθεστώς, που βάζει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» στους πόθους και τις ανάγκες μας είναι εδώ, ορίζει το παρόν και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας και του λαού. Επίσης ομόφωνα, αποφασίστηκε η εναντίωσή μας -με κείμενα και κινητοποιήσεις- σε μνημόνια και τρόικες οποιουδήποτε τύπου και οποιασδήποτε ονομασίας. Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε να προβούμε σε ενέργειες και να ανταποκριθούμε σε καλέσματα για κοινή δράση μας με άλλα Σωματεία Εργαζομένων του χώρου αντιμετώπισης της εξάρτησης και της κοινωνικής πρόνοιας εν γένει, με συναντήσεις, κοινές εκδηλώσεις, κοινές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της συλλογικής αντιμετώπισης κοινών «ειδικών» και ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων, με στόχο μια συνολική διέξοδο από τους βρόχους της υποταγής, με οδηγό την αξιοπρέπειά μας. 


Το Δ.Σ. του Σωματείου

1 σχόλιο:

Dimitris Valachas είπε...

Συγχαρητήρια για την απόφαση του σωματείου σας.
Επιτέλους βλέπουμε οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης να παίρνουν στα χέρια τους ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και με χαρά καλωσορίζουμε την απόφαση σας, ώστε αυτήν την χρονιά να μην μείνουμε στο τυπικό μέρος με τις εορταστικές εκδηλώσεις του 'τίποτα' αλλά να προχωρήσετε σε ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι τοπικές κοινωνίες.
Ο σύλλογος θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. Βορείου Ελλάδος ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης και τίθεται στην διάθεση σας, αν μπορούμε να βοηθήσουμε στις όποιες κοινωνικές παρεμβάσεις σχεδιάσετε τελικά να πραγματοποιήσετε.
Για τον ΣΙΣΥΦΟ
Βαλαχάς Δημήτρης
mail: sisiphus.okana.greece@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας 6950559212