Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Τα τρίγωνα ηχούν φάλτσα στο Κέντρο Πρόληψης Πιερίας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Τηλ.: 6976878867, 6985713648, 6978741064.  Emailprolipsiworkers@gmail.com

23/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα τρίγωνα ηχούν φάλτσα στο Κέντρο Πρόληψης Πιερίας

Τις μέρες τούτες οι πολλοί, οι άνθρωποι που δεν ζούμε μπέικα, ζητάμε λίγο να ξεγνοιάσουμε, θελημένα λησμονώντας το σαράκι της καθημερινότητας που τρώει από πάνω μας και την ντροπή της ζωής σ’ έναν τόπο που δεν τον ορίζουμε.

Κι αν έτσι «θα τα βολέψουμε» οι περισσότεροι κι οι περισσότερες που δουλεύουμε στα Κέντρα Πρόληψης, βάζοντας και δυο λιχουδιές στο τραπέζι για το καλό, οι συνάδελφοί μας στο Κέντρο Πρόληψης Πιερίας δυσκολεύονται.

Οι γιορτές τίς/τούς βρίσκουν μ' απλήρωτους μισθούς 4 μηνών, σ’ ένα Κέντρο Πρόληψης που, χωρίς διοίκηση, κοντεύει να κλείσει εξ αιτίας της ατολμίας και ασυνεννοησίας του πλήθους φορέων που εμπλέκονται στη λειτουργία του: Δήμων, Περιφέρειας, ΚΕΔΕ, ΟΚΑΝΑ, δυο Υπουργείων. Σ’ ένα Κέντρο Πρόληψης που θα ’χε κιόλας σβήσει, αν οι συνάδελφοι δεν συνέχιζαν τη δουλειά στην κοινότητα, τα μέλη της οποίας το κρατούν ανοιχτό – όχι με λεφτά, μα με την καλή κουβέντα που έχουν να πουν για το έργο τους εδώ και 19 χρόνια.

Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους, τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να συστήσουν άμεσα διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης, ειδάλλως να δηλώσουν ευθέως στους πολίτες της Πιερίας, που τους εκλέγουν σε θέσεις ευθύνης, ότι δεν θέλουν να λειτουργεί η δομή, ότι δεν θέλουν να παρέχονται οι δωρεάν υπηρεσίες της, πρόληψης  των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, στον τόπο.

Ζητούμε από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης συνολικά, που γίνεται -και θα εξακολουθήσει να γίνεται- αιτία να οδηγούνται δομές σε διάλυση ακόμα κι όταν επιχορηγούνται από την Πολιτεία. 


Το Δ.Σ. του Σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: