Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ Κ.Π. "ΔΙΟΔΟΣ" ΡΟΔΟΥ

Σ. Στογιάννης, Ι. Μαρίνου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδουκ. Κυριάκος Κασάπης. Ο Δήμος Ρόδου ήταν ο βασικός φορέας  για την ίδρυση του Κ.Π. "Δίοδος" 

 Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας Σπύρος Στογιάννης, μαζί με την συνάδελφο και πρώην μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας Ιωάννα Μαρίνου έδωσαν συνέντευξη στη Ρόδο, που μεταξύ των άλλων ενημέρωσαν ότι από τον περασμένο Νοέμβριο έχουμε θορυβηθεί έντονα, λόγω μίας σειράς διαρροών, τονίζοντας ότι, τα Κέντρα αυτά, δεν είναι μόνο για τις εξαρτήσεις αλλά έχουν ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά στην ψυχική υγεία και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων 
Οι διαρροές του Νομοσχεδίου δείχνουν , ότι η Κυβένηση καταργεί τον νόμο που  έδινε τη δυνατότητα στα ΚΠ  να είναι εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης πανελλαδικά και επίσης διακόπτει οριστικά την πάγια χρηματοδότησή τους που έχει κερδηθεί μετά από πολλές προσπάθειες εργαζομένων και λητών των υπηρεσιών τους. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται μόλις για 280 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και το κόστος είναι «αστείο» μπροστά στη δουλειά που γίνεται και «μιλάμε για μία συνολική επίθεση απέναντι στον κόσμο της ψυχικής υγείας και της πρόληψης των εξαρτήσεων», είπε ο κ. Στογιάννης και ανέφερε ότι συνομιλούν με το ΚΕΘΕΑ και άλλα σωματεία.


Πηγή: rodiaki.gr/article/507911/me-apenergopoihsh-kindyneyoyn-ta-kentra-prolhpshs-sth-xwra



Δεν υπάρχουν σχόλια: