Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

19 Ιούνη: Οι Εργαζόμενοι των Κ.Π. και οι των "Ανθρώπων οι Κοινότητες" που συμμετέχουν στις διαδικασίες της Πρόληψης την Υπερασπίζονται!

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Διεύθυνση Γραμματείας:

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας,                                                                                                        

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.                                                                                                                                    

Τηλ.: 6944 262 344, 6979436467

Φαξ: 22730 23441

Email: prolipsiworkers@gmail.com


Δελτίο τύπου

Στις 19 Ιουνίου 2024, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα Κέντρα πρόληψης από όλη την Ελλάδα μαζί με συναδέλφους/ισσες από φορείς πρόληψης αλλά και συνολικά από τον χώρο της υγείας και της απεξάρτησης θα συμμετέχουν σε μια σειρά από δράσεις/ με στόχο την προβολή και υπεράσπιση του έργου των Κέντρων πρόληψης.

Το πρόγραμμα της ημέρας έπειτα από απόφαση ΔΣ  περιλαμβάνει: 

1.Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00μμ στο Υπουργείο υγείας  και στον ΟΚΑΝΑ όπου θα κατατεθεί  υπόμνημα με τα αιτήματα του Σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης.

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων/συναδελφισσών από την Αττική, το ΔΣ του Σωματείου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12.00μμ έως τις 3.00μμ.

2.Γενική συνέλευση των μελών του σωματείου στις 14.00μμ στο ΕΚΑ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας).

3.Συμμετοχή και στήριξη από τις 17.30 έως τις 22.00μμ, στην Πλατεία Συντάγματος,  στην Πανελλαδική Εκδήλωση Διαμαρτυρίας ενάντια στη σχεδιαζόμενη κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης, η οποία συνδιοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο  φορέων πρόληψης της εξάρτησης και το Σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης με κεντρικό σύνθημα:       

«ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ»

Των ανθρώπων οι κοινότητες την υπερασπίζονται!

Σημαντική η παρουσία, η συμμετοχή  και η στήριξη όλων όσων πιστεύουν ότι η πρόληψη των εξαρτήσεων στην κοινότητα, μέσα από το καθημερινό έργο των Κέντρων πρόληψης, όλα αυτά τα χρόνια, είναι απαραίτητη.

Κάθε κοινωνική υπηρεσία, κάθε δικαίωμα, κάθε αξία που συρρικνώνεται, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται, καταργείται μειώνει κι άλλο τον ανθρώπινο ορίζοντα, την ανθρώπινη προοπτική και μια ζωή με νόημα.


Υπερασπιζόμαστε τα Κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων, τη φιλοσοφία της πρόληψης που τόσα χρόνια εφαρμόζεται στο πεδίο και τις θέσεις των εργαζόμενων σε αυτά.


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: