Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ!


Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων ενώνουμε τις οργισμένες φωνές μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας στην Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 5 Μάη 2010.

Τα νέα «μέτρα» που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή πρόκληση για τις εργαζόμενες τάξεις της κοινωνίας, που αφού καταληστεύθηκαν, καλούνται τώρα να πληρώσουν τους κλέφτες!

Παλεύουμε μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες εργαζόμενους ώστε:
- Να πληρώσουν το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αυτοί που το δημιούργησαν: Το μεγάλο κεφάλαιο -ντόπιο και διεθνές- και το υψηλόβαθμο πολιτικό προσωπικό των Κυβερνήσεων. Να δοθούν πίσω όλα τα χρήματα που τόσα χρόνια κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Ταμεία!
- Να μην περάσει καμία περικοπή σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στις απολύσεις. Βαρύτατη φορολογία στα είδη πολυτελείας και μείωση ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης. Επιβολή ποσοστού νέων προσλήψεων σε κάθε μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα.
- Να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας.
- Να φύγουν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ από την χώρα. Να συμμετάσχει ενεργά η εργαζόμενη κοινωνία στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός μοντέλου ανάπτυξης, που στο επίκεντρό της θα θέτει την βιώσιμη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι της λαιμαργίας των μεγάλων εταιρειών για υπερκέρδη.

Ειδικότερα για τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων αγωνιζόμαστε για:
- Άμεσο μετασχηματισμό των Κέντρων Πρόληψης της χώρας σε αυτοδιοικούμενα ΝΠΔΔ με μετάταξη σ’ αυτά άπαξ και όλων των εργαζομένων των σημερινών αστικών εταιρειών. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις περί «προτεραιότητας στην πρόληψη» και η υπόσχεση για «νομοθετική επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης», που δόθηκε από τον σημερινό Πρωθυπουργό σε επίσκεψή του στο Κέντρο Πρόληψης Αγίας Παρασκευής-Χολαργού, πριν ένα έτος. Μια ανάσα πριν τον «Καλλικράτη» και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
- Άμεση καταβολή όλων ανεξαιρέτως των οφειλών προς όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης. Τα χρήματα της Πρόληψης στην Πρόληψη – Τα χρήματα κάθε Κέντρου Πρόληψης στο ίδιο.

Με τους αγώνες μας να κρατήσουμε τα Κέντρα Πρόληψης σε λειτουργία, ανοιχτά στην κλυδωνιζόμενη κοινωνία και σύμφωνα με το δικό της συλλογικό αίτημα για ποιοτικές δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υγείας.


Προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη στις 10.30πμ., μαζί με τους Συλλόγους Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ & ΟΚΑΝΑ

Μαζικός, Ενιαίος Αγώνας Διαρκείας για να Μπλοκάρουμε οι Εργαζόμενοι/-ες τα «Μέτρα»!

Όλοι και Όλες στην Πανεργατική Απεργία!

Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
______________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: