Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Έτοιμα τα "Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας", ενώ τα υφιστάμενα Κέντρα Πρόληψης παραμένουν στον αέρα...


Τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας παρουσίασε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας σε συνεργασία με τη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας
.
Το νέο θεσμό των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας (ΔηΚεΠΠΥ) παρουσίασε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας στους Δήμους μέλη του, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αιρετοί εκπρόσωποι από 40 Καλλικρατικούς Δήμους, από την Αττική και την Περιφέρεια, στελέχη φορέων Υγείας και εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας.
.
Στόχος του νέου θεσμού είναι να προσφέρει στους πολίτες κάθε Δήμου υπηρεσίες πρόληψης των νοσημάτων και προαγωγής της υγείας με ολοκληρωμένο τρόπο, υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής (προσυμπτωματικός έλεγχος), καθώς και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε Δήμο να επεξεργαστεί τοπικές πολιτικές υγείας.
.
Στην ημερίδα παράλληλα έγινε παρουσίαση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής της Υγείας, τα οποία συγχωνεύονται σύντομα σε ένα ενιαίο Δίκτυο, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).
.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ। Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του κάλεσε τους Δήμους μέλη να υιοθετήσουν το νέο θεσμό των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας, προκειμένου να προσφέρουν στους πολίτες κυρίως συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής με οργανωμένο, επαρκή και έγκυρο τρόπο. Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης αφορούν στην πρωτογενή πρόληψη και αγωγή υγείας, στην δευτερογενή πρόληψη με την εκτίμηση του κινδύνου για ασθένεια, στη συμβουλευτική για θέματα υγείας και πρόνοιας, στον προσανατολισμό των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας καθώς και στην αντιμετώπιση καταστάσεων μικρού κινδύνου».
.
Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) κ. Γιάννης Κυριόπουλος, ο Καθηγητής του Παν/μίου Κρήτης, Εργαστήριο Οικογενειακής και Κοινωνικής Ιατρικής κ. Χρήστος Λιονής, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΕΣΔΥ κ. Απόστολος Δόλγερας, ο Διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών κ. Γιάννης Τούντας και ο Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Πατρών κ. Άρης Σισσούρας.
.
Αναδημοσίευση από το: http://anatakti.wordpress.com/2011/03/17/3961/
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: