Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Λοβέρδος: Εφεδρείες σε ψυχ. υγεία-εξαρτήσεις πλην ΚΕΘΕΑ - Καμιά απάντηση στο ερώτημα πού θα βρεθούν χρήματα για "αναπλήρωση" των περικοπών

Η ΑΥΓΗ
.


Α. Λοβέρδος: Εφεδρεία στους φορείς ψυχικής υγείας και κατά των εξαρτήσεων


..
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/10/2011


..
Καμία πρόσληψη, αλλά και εφεδρεία είναι η "υπόσχεση" του Ανδρέα Λοβέρδου στους ασθενείς και τους εργαζόμενους στους εποπτευόμενους φορείς της υγείας κατά των εξαρτήσεων και στους φορείς ψυχικής υγείας. Απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Κριτσωτάκη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μόνο στο ΚΕΘΕΑ δεν θα εφαρμοστεί η εφεδρεία. "Διαβεβαίωσα ότι δεν υπάρχει ανάγκη ή δυνατότητα εφεδρείας στο ΚΕΘΕΑ. Δεν ισχύει το ίδιο για άλλους φορείς, στους οποίους θα ισχύσει" είπε.


..
Υποσχέθηκε ακόμη ότι στα νομικά πρόσωπα που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας "δεν υπάρχει περίπτωση στο τέλος του έτους να υπάρξει εργαζόμενος που να μην έχει πληρωθεί. Φυσικά δεν δεσμεύομαι ότι οι πληρωμές δεν θα έχουν καθυστερήσεις, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουν τα χρήματά τους".


.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "έχετε καταβαραθρώσει τις εργασιακές σχέσεις" και ζήτησε να υπάρξει αύξηση, και όχι περικοπή, της χρηματοδότησης στους φορείς πρόληψης και θεραπείας για τα ναρκωτικά και τους φορείς αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση στις 26 Αυγούστου ανακοίνωσε οριζόντια περικοπή της τάξης του 50% για τις 72 δομές που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας. Πάντως ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Φίλιππο Σαχινίδη, που αποφάσισε τις περικοπές, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για "παρεμβάσεις εξορθολογισμού και αποτέλεσμα της καθυστέρησης της 6ης δόσης και όχι καπρίτσιο".


.
Ο Μ. Κριτσωτάκης ρώτησε πού θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, αλλά ο υπουργός δεν απάντησε. Ανέφερε δε ήδη οι περικοπές έχουν αντίκτυπο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, στο πρόγραμμα "Ιόλαος", στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών κ.ά.


..


Αναδημοσίευση από το:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=643943

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: