Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Εκδήλωση Διαμαρτυρίας την Παρασκευή!

.

• Οι πολιτικές του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου κατεδαφίζουν το κράτος πρόνοιας με τις περικοπές, τις καταργήσεις, τις συγχωνεύσεις και την εργασιακή εφεδρεία.
• Ως εργαζόμενοι έχουμε ήδη υποστεί τη λεηλασία του εισοδήματός μας και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, ως πολίτες αγωνιούμε και αγανακτούμε για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην Ελλάδα, ως λειτουργοί του κράτους πρόνοιας βιώνουμε το αδιέξοδο της συρρίκνωσής του, τη στιγμή που γύρω μας αναπτύσσονται όλες οι προϋποθέσεις για την αύξηση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής νοσηρότητας.
• Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης σε δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
• Συντονίζουμε τις δράσεις μας με όλους όσους θίγονται από την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι διαρκής και αλληλέγγυος με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
• Ζητάμε τη συμπαράσταση της κοινωνίας με την πεποίθηση ότι ο τελικός αποδέκτης της κρίσης θα είναι η ίδια στο σύνολό της.
Διεκδικούμε:
1. Ανάκληση της απόφασης του ΥπΟικ της 26/8/2011 για την περικοπή των δαπανών σε φορείς-οργανισμούς υγείας. Εξασφάλιση των χρημάτων, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων.
2. Προϋπολογισμό για το 2012 που ν’ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου υγείας. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί σε περίοδο κρίσης προτεραιότητα και δείγμα πολιτισμού.
3. Το σχεδιασμό ενός ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που να οδηγεί στη διεύρυνση και όχι στην παράλυση των υπαρχουσών υπηρεσιών.

.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
.
Συντονιστικό εργαζομένων των φορέων ψυχικής υγείας


.
ΚΕΘΕΑ
Κέντρα Πρόληψης
ΟΚΑΝΑ
Ψυχαργώς
Ψ.Ν.Θ.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: