Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παναττική Απεργία και Πανελλαδική Στάση Εργασίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341. ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441.


.

16 Ιανουαρίου 2012


.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.
Κάθε μέρα που περνά ξεκαθαρίζει στον ελληνικό λαό την κατάντια του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που μάς οδηγεί στην χρεωκοπία. Καταστέλλοντας βίαια τους μαζικούς αγώνες του λαού για δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, οι απάτριδες «εθνοσωτήρες» εκτέλεσαν το ένα πραξικόπημα πάνω στ’ άλλο κατ’ εντολή της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, φτάνοντας στο σημείο να διορίσουν «πρωθυπουργό» και «κυβέρνηση», χωρίς εκλογές, και να καλοδεχτούν την εγκατάσταση τοποτηρητών στην χώρα.

.
Οι διεθνείς και οι ντόπιοι τοκογλύφοι ενεργούν αποκλειστικά για να σωθούν οι ίδιοι από την κρίση που δημιούργησαν, βαθαίνοντάς την, μετατρέποντας ολόκληρες χώρες σε κατεχόμενους τομείς πλιατσικολογήματος δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, και τους πολίτες σε δούλους, που θα πληρώνουν κεφαλικούς φόρους υποτέλειας, θα δουλεύουν όπως και όπου διαταχθούν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς υγειονομικές παροχές, χωρίς παιδεία, χωρίς δικαιώματα.

.
Αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών αυτών ολοκληρωτικής μετατόπισης από τον άνθρωπο και την κοινωνία, στο κέρδος και την αγορά, είναι και οι πρόσφατες περικοπές στους προϋπολογισμούς των δομών ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

.
Τα Κέντρα Πρόληψης, συγκεκριμένα, έχουν λάβει το 50% της προβλεπόμενης για το 2010 και το 2011 χρηματοδότησης, και ξεκινούν την νέα χρονιά με νέα περικοπή – στο 50% της προβλεπόμενης από την 5ετή Προγραμματική Σύμβαση χρηματοδότησης του 2012. Και ακριβώς επειδή οι κυβερνήσεις «δεσμεύονται» να λύσουν το χρόνιο θεσμικό πρόβλημα των δομών μας, η φράση «θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης» παραμένει το πιο σύντομο ανέκδοτο στον χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας εντείνονται και τα αιτήματα που μας απευθύνουν αυξάνονται, ενώ απαραίτητες προσλήψεις παγώνουν εξ αιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης και έμπειρο προσωπικό συνεχίζει να διαρρέει, εξ αιτίας του συνδυασμού αυξημένου όγκου δουλειάς και ανασφάλειας.

.
Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης αντιδρούμε συμμετέχοντας στην Παναττική Απεργία της Τρίτης, 17 Γενάρη, στην οποία καλεί το Ε.Κ.Α., όπου υπαγόμαστε. Παράλληλα, κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας στην λήξη του ωραρίου για τα μέλη του Σωματείου σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, καλούμε σε κοινή προσυγκέντρωση με τους εργαζόμενους και απολυμένους στις δομές ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, ΟΚΑΝΑ, Ψυχαργώς, Ειδική Αγωγή), στις 11.00 πμ., στην συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου, από όπου θα πορευτούμε προς την Βουλή.

.
Διεκδικούμε:
- Άμεση καταβολή των οφειλών του ΥΠΕΣ προς τα Κέντρα Πρόληψης.
- Ανάκληση της περικοπής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας για το 2011 και το 2012.
- Θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης, των υπηρεσιών και του προσωπικού τους.
- Διασφάλιση του δικαιώματος σε δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους και όλες.
- Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος, καμιά περαιτέρω περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, στην περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας. Να μην χρεωκοπήσει ο λαός για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι κοψομεσιασμένοι απ’ τις υποκλίσεις ντόπιοι «πρόθυμοι».
- Καμιά «αξιοποίηση» δημόσιου πλούτου, καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών. Ο πλούτος της χώρας ανήκει στον λαό και όχι στον Παπαδήμο και στους «αντιπολιτευτικά συμπολιτευόμενους».
- Άμεση ανάκληση των απολύσεων τριών συναδέλφων μας εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας «Το Περιβολάκι».
- Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», στον Τ/Σ «ALTER», στην «Ελευθεροτυπία», στην «Γερολυμάτος Cosmetics», στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», στην «Λουκίσα», στην «3Ε Εκτυπωτική» και όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην Αττική και σε όλη την χώρα.

.
Το Δ.Σ. του Σωματείου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: