Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ημερίδα Κέντρου Πρόληψης Χίου: "Αντιμετωπίζοντας τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβεία σε περίοδο κοινωνικής κρίσης"

.

Το θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβεία και μάλιστα σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνεται το Σάββατο (9.30 π.μ. - 2.00 μ.μ., 17/3) στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου από το Κέντρο Πρόληψης Χίου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Για το θέμα θα δοθεί την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου.

.

Το πρώτο στρογγυλό τραπέζι (10.00-12.00) έχει θέμα «τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», και το 2ο (12.00-13.30): «Δευτερογενής πρόληψη- ρόλος οικογένειας, σχολείου, κοινότητας».Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Κώστας Αρβανίτης.

.

Εισηγητές:
- Αμαλία Ατσαλάκη, Δρ Κλινική ψυχολόγος, στη μονάδα εφήβων/νέων ΟΚΑΝΑ «ΑΤΡΑΠΟΣ».
- Παναγιώτης Γεωργάκας, Δρ Νευρολόγος- Ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
- Ηλίας Μιχαλαρέας, Δρ ψυχολογίας & κοινωνικής γεωγραφίας, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).
- Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος, υπεύθυνος τμήματος έρευνας του ΚΕΘΕΑ.
Παράλληλα το απόγευμα του Σαββάτου θα διοργανωθούν δύο συζητήσεις για εκπαιδευτικούς στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης και στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Χίου.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: