Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΘ: "Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Ψυχιατρείου"


Ygeionomikoi.gr


Σωματείο ΨΝΘ: Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Ψυχιατρείου

Από 31 Ιουλίου η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή απέστειλε στα ψυχιατρικά νοσοκομεία ένα επείγον έγγραφο διατάζοντας τις διοικήσεις, να δώσουν μέχρι τις 10 Αυγούστου στο υπουργείο, σχέδιο άμεσης μετακίνησης των χρονίων ασθενών σε μονάδες ψυχοκοινωνικης αποκατάστασης……Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΨΝΘ αποφασίζει εν αιθρία τη μεταφορά μιας κλινικής Οξέων στον Άγιο Δημήτριο (3 ιατροί, 2 ψυχολόγοι και ένας εργοθεραπευτής, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό).
Τι είναι αυτό που συμβαίνει; Γιατί αυτή η καλοκαιρινή ενασχόληση με την ψυχική υγεία; Γιατί οι άνθρωποι αυτοί, που χρόνια τώρα καταστρέφουν τη δημόσια υγεία, έχουν αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους, εκατομμύρια άνεργους, που έχουν οδηγήσει την χώρα μας στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση εν καιρώ ειρήνης, ασχολούνται τώρα αιφνίδια με την ψυχική υγεία; Δεν πρόκειται για αποασυλοποίηση, ούτε για διαρθρωτικές αλλαγές, ούτε για αξιολογήσεις και άλλες τέτοιες μπούρδες…..Είναι δυνατόν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα, να γίνουν αξιολογητές;
Η αλήθεια είναι μία: ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ (οι τράπεζες) πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι προβλεπόμενη μνημονιακή υποχρέωση….χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ….Να λοιπόν ποιά είναι η πικρή αλήθεια:, καρφί δεν τους καίγεται για την παιδεία, την υγεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, το μόνο που τους νοιάζει είναι να απολύσουν κόσμο για να πάρουν τη δόση τους…..και τα ψυχιατρεία είναι εύκολος στόχος. Πάντα σε περιόδους κρίσης ήταν οι πρώτοι που πλήρωναν τη νύφη.
Η κυβέρνηση εγκληματεί εις βάρος του Ελληνικού λαού και γι´ αυτό θα πληρώσει….. παίζει τα ρέστα της καταστρέφοντας και ξεπουλώντας τα πάντα, πειθήνιο όργανο της τρόικα και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε…
Το ψυχιατρείο δεν θα κλείσει όπως το σχεδιάζει ο απαράδεκτος υπουργός υγείας
Κανένας συνάδελφος απολυμένος
ΜΟΝΟ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Αγωνιζόμαστε για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αναδημοσίευση από το: Ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: