Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους από την "Χρυσή Αυγή", Σ. Μιχαήλ & Κ. ΜουτζούρηΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 
ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ 

Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

1 Σεπτέμβρη 2013


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΑΒΒΑ MΙΧΑΗΛ ΚΑΙ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ MΟΥΤΖΟΥΡΗ

Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δίκη της ντροπής που διεξάγεται στο Πρώτο Mονομελές Πλημ/κείο Αθηνών στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 π.μ. με κατηγορούμενους τους γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και τον πρώην πρύτανη του EMΠ Kωνσταντίνο Mουτζούρη.

Η δίκη διεξάγεται κατόπιν της μήνυσης του ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» με κατηγορίες ουσιαστικά ανυπόστατες. Για τον πρώτο κατηγορούμενο  διατάραξη κοινής ειρήνης και διέγερση σε βιαιοπραγίες επειδή υπέγραφε κάλεσμα σε αντιφασιστική διαδήλωση, για τον δεύτερο συνδρομή σε ίδιου τύπου ενέργειες, επειδή επέτρεψε τη χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΜΠ από το indymedia (κατηγορία από την οποία έχει ήδη απαλλαγεί σε άλλες δίκες).

Το γεγονός ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έφτασε στο σημείο να εκδικάσει μια υπόθεση έπειτα από καταγγελία ναζιστών μας προβληματίζει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα του μισού εκατομυρίου θυμάτων της ναζιστικής εισβολής, του Διστόμου και των Καλαβρύτων, της ηρωικής Εθνικής Αντίστασης, 72 χρόνια μετά ντροπιάζεται καλώντας στο εδώλιο ακαδημαϊκούς και αντιφασίστες ύστερα από απαίτηση υπόδικων ρατσιστών ενός χιτλερικού μορφώματος.

Δεν αφήνουμε ούτε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στους πραγματικούς κήρυκες του μίσους, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Οι ακροδεξιές κορόνες και η συστημική κάλυψη των χιτλερικών αποβρασμάτων δεν μας τρομάζουν. Αντίθετα μας θυμώνουν.

Και όποιος θέλει, ας μας κάνει μήνυση.


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: