Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Άρθρο του Υπεύθυνου Περ. Παραρτήματος Αιγαίου του Σωματείου: "Όποιος σιωπά, συναινεί"

maga.gr

Όποιος σιωπά, συναινεί

Σπύρος Στογιάννης, κοινωνικός λειτουργός, Μ.Sc, στέλεχος πρόληψης

Σκέψου. Το παράλογο κερδίζει χώρο, η συνομωσιολογία υφαίνει τον ιστό της στα ευήκοα αυτιά των -έτοιμων από καιρό- μικροαστών που χρόνια νανουρίζονταν με παραμύθια και όταν ξύπνησαν, κράτησαν τους δράκους να «φάνε» τους άλλους, τους διαφορετικούς. Μην προσπερνάς , ήρθε η σειρά μας. Η σιωπή μας, θρέφει τους μύθους τους. 

Άκου δίπλα σου, στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο, στο λεωφορείο, ξερνάν' χωλή. Μίλα. Μην αφήνεις το άδικο να θεριεύει. Το μαύρο ξεσπαθώνει, η γάγγραινα επεκτείνεται στο κοινωνικό σώμα. 

Πάρε θέση. Ο Ορθός λόγος βιάζεται κι η Δημοκρατία ενοχοποιείται για όλα τα κρίματα του καπιταλισμού. Ο βιαστής σε θέση κατήγορου. 

Βγες και κοίτα δίπλα σου.


Πολλοί νιώθουν σαν κι εσένα. Μην αφήσεις να σου πάρουν την ανθρωπιά σου, γέμισε το μυαλό με μνήμες απ' τα όμορφα. Ντύσε τες με εικόνες και συναισθήματα. Οι τέχνες σου (ξανά)θυμίζουν ποιος είσαι: Eίσαι το ον που κοιτά ψηλά, εκείνο που 'χει το προνόμιο σε αυτή τη γη να ονειρεύεται. 

Γύρω μας γίνονται τόσα πολλά: Συλλογικότητες, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, πολιτική ένταξη. Είναι εκεί έξω, δρόμοι ανοιχτοί, μας καλούν να τους περπατήσουμε και μας περιμένουν. 


(Για τον Παύλο και τους Παύλους αυτού του κόσμου, τους μετανάστες που χάθηκαν απ το μαχαίρι των φασιστών και πέρασαν στα ψιλά των ανθρωποφάγων ΜΜΕ.)



Αναδημοσίευση από το maga.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: