Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

"Η κυβέρνηση φοβάται το κίνημα ενάντια στα διόδια, θέλει να το σπάσει από την αρχή του"



"Η κυβέρνηση φοβάται το κίνημα ενάντια στα διόδια, θέλει να το σπάσει από την αρχή του"

Δευ, 10/02/2014

Παναγιώτης Κάτσικας

Η κυβέρνηση προχωράει ακόμα σε μια επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στο κίνημα ενάντια στα διόδια και στις εξοντωτικές αυξήσεις. Μετά τα χθεσινά γεγονότα έγιναν συλλήψεις 9 ατόμων οι οποίοι σήμερα στις 3 οδηγούνται από την Ευλπίδων.

Υπάρχει κάλεσμα αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες του Ωρωπού στις 15:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων ενάντια στην απόπειρα τρομοκράτησης των αγώνων.

Η δημοτική σύμβουλος και επιφαλής της παράταξης "Ενεργοί πολίτες - η άλλη πρόταση", Ιωάννα Στεργίου η οποία διώκεται από το 2010 για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια όπου της ζητείται μάλιστα αποζημίωση 500.000 ευρώ μίλησε στο alfavita.gr

"Χθες Κυριακή έγινε μια συγκέντρωση όπως έχουν γίνει και άλλες παρόμοιες συγκεντρώσεις κατά των διοδίων. Η προσυγκέντρωση ήταν στην Μαλακάσα με σκοπό να γίνει πορεία στα διόδια των Αφιδνών. Εκεί συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, όπου ένα κομμάτι το οποίο είναι προφανώς πολύ εξοργισμένο έβαλε φωτιά σε ένα κουβούκλιο ενώ είχε βγάλει από μέσα την υπάλληλο. Οι κινητοποιήσεις έληξαν στα διόδια των Αφιδνών όπου οι συγκεντρωμένοι τα είχαν ανοίξει για μία ώρα. Σήμερα η πολιτεία  μας έχει στοχοποιήσει όλους εδώ στον Ωρωπό. Έχουν συλλάβει τον δήμαρχο, 3 αντιδημάρχους, 2 δημοτικούς συμβούλους και 2 άλλους πολίτες του δήμου. Σήμερα περνάνε αυτόφωρη διαδικασία στην Ευελπίδων με κατηγορίες για φθορά ξένης περιουσίας ενώ για ηθική αυτουργία κατηγορείται ο Δήμαρχος".

Γιατί πιστεύετε η κυβέρνηση προχωράει ακόμα σε μια επίδειξη αυταρχισμού;
Η κυβέρνηση κινείται με αυτόν τον τρόπο γιατί φοβάται και θέλει να σπάσει το κίνημα από την αρχή χωρίς να υπάρξουν άλλες αντιδράσεις. Φοβάται πως κάτοικοι και σε άλλες περιοχές θα κινητοποιηθούν  καθώς το πρόβλημα των διοδίων δεν είναι μόνο στον Ωρωπό, απλώς στον Ωρωπό είναι πιο οξυμένο. Θέλουν να σπάσουν τις κινητοποιήσεις από την αρχή τους!

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στα διόδια;
Σήμερα προέχει η κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια και προγραμματίζεται μια μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή που έρχεται στα διόδια των Αφιδνών. Εγώ είμαι κατηγορούμενη από το 2010 όταν ξεκίνησε το κίνημα κατά των διοδίων, με φορτωμένο όλο τον ποινικό κώδικα, ζητάνε 500.00 ευρώ αποζημίωση. Τα δικαστήρια έχουν πάρει αναβολή μέχρι το 2015. Ουσιαστικά ποινικοποιούν τους αγώνες των κατοίκων. Εμείς αντιδρούσαμε όλο αυτόν τον καιρό για την εγκατάσταση των διοδίων και τώρα έρχονται και αυξήσεις

Ποιές είναι ακριβώς οι αυξήσεις στα διόδια της περιοχής και ποίες είναι συνέπειες τους;
Η αύξηση στον Ωρωπό είναι συνολικά 60 %.Από 2,10 σε 3,35. Έχουν εγκαταστήσει συνολικά 8 διόδια. Δεν είναι λογικό να βρίσκεσαι σε ένα δήμο και να θες να πας από την μια μεριά στην  άλλη και να πληρώνεις διόδια. Δεύτερον δεν υπάρχει παράδρομος. Ο παράδρομος είναι ένας και μοναδικός με μια λωρίδα κυκλοφορίας που κάποιος αν θέλει να περάσει με τα φορτηγά θέλει 3 ώρες. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από το 2009 αλλά τώρα έχει πυροδοτηθεί με την αύξηση των διοδίων και με την οικονομική κατάσταση των κατοίκων που ολοένα και δυσχεραίνεται. Ακόμα και αν δώσουν κάποια έκπτωση στους κατοίκους του Ωρωπού δεν εξυπηρετεί καθώς η περιοχή δέχεται ένα μεγάλο αριθμό ημερήσιων παραθεριστών, κάποιων που έρχονται μόνο για μια μέρα, που σημαίνει ότι η οικονομική ζωή του τόπου δέχεται μεγάλο πλήγμα – και για τα προιόντα και για τις μεταφορές."


Αναδημοσίευση από το AlfaVita

Δεν υπάρχουν σχόλια: