Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Κέντρο Πρόληψης Χίου


Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Κέντρο Πρόληψης Χίου

Δημοσίευση: Τρί, 21/10/2014

Να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου το θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Χίου ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου ο  επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας.
Επισυνάπτοντας την επιστολή του Κέντρου Πρόληψης Χίου όπου καταγράφεται η αδυναμία λειτουργίας του, ο Στρ. Κόρακας αναφέρει:
«Το Κέντρο Πρόληψης Χίου εκπέμπει, με τη συνημμένη επιστολή του, αγωνία επιβίωσης, δεδομένου ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους υπαλλήλους του, το ΙΚΑ κ.λπ. με αποτέλεσμα να απειλούνται με κατασχέσεις των περιουσιών τους οι υπεύθυνοι του ΚΠ και τούτο διότι οι αρμόδιοι -και μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια- δεν εκπληρούν την υποχρέωση χρηματοδότησης του Κέντρου που έχουν ως μέτοχοί του. Να σημειωθεί ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειάς μας.
Η πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Β. Αιγαίου, συμμεριζόμενη την αγωνία του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Χίου, είναι, λόγω του επείγοντος του θέματος, να συζητηθεί  στην προσεχή συνεδρίαση του ΠΣ και της Οικονομικής Επιτροπής και να καταβάλει άμεσα η Περιφέρεια την οφειλή της, τουλάχιστον για το 2014 (διότι οφείλει τη συμμετοχή της πολλών ετών). Περιττό να τονίσουμε την τεράστια προσφορά των Κέντρων Πρόληψης, ειδικά στις συνθήκες βαθιάς κρίσης που βιώνουμε, παίρνοντας υπόψη ότι το έργο τους δεν περιορίζεται μόνο στις εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και σε όλα τα ψυχικά προβλήματα που δημιουργεί η ολομέτωπη οικονομική και ψυχολογική επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα».

Αναδημοσίευση από το portal του 902

Δεν υπάρχουν σχόλια: